Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Teams Judo Yushi kampioen Noord-Holland

Teams Judo Yushi kampioen Noord-Holland

geplaatst op 29 april 2013

Judo Yushi heeft wederom goed gescoord op het kampioenschap van Noord-Holland voor jeugdteams. Alle drie de teams die Judo Yushi had ingeschreven behaalden de finale. Het jongensteam tot 15 jaar en het jongensteam tot 12 jaar werden kampioen van Noord-Holland en dwongen daarmee plaatsing af voor het NK, het meisjesteam tot 15 behaalde het zilver.

Het jongensteam tot 12 jaar had weinig moeite met de tegenstanders. Van Dojo ‘t Loo uit Heiloo werd gewonnen met de maximale score van 5-0. Ook tegen de combinatie Topjudo Amsterdam Zuid-Oost/ Budoschool Amsterdam werd met 4-1 een grote uitslag op het bord gezet. De beslissende wedstrijd voor het kampioenschap tegen Kenamju uit Haarlem werd eveneens gewonnen met maximale cijfers: 5-0.

Het jongensteam tot 15 jaar had twee wedstrijden nodig om kampioen te worden. Tegen het combinatieteam Topjudo Amsterdam Zuid-Oost/ Budoschool Amsterdam werd met 5-0 gewonnen. De finale voor NK plaatsing ging vervolgens tussen Judo Yushi en het combinatieteam Rietdijk/Kodokan. Jesse Reede kon zijn eerste partij niet winnen, maar vervolgens wonnen Thomas Beekman (Cees Veen), Wesley Witte en Raynaldo Kuijpers hun partijen. Robin Swart verloor na een goede start aan het einde van de partij, waardoor het kampioenschap met 3-2 werd beslist in Venneps voordeel.

Het meisjesteam had 3 van de 5 gewichtsklassen ingevuld, maar Ilse Buren, Britt Koolmoes en Darinda Vos (Pijloo Sports) wilden in de dubbele onderlinge confrontatie met het combinatieteam Kenamju/ Topjudo Amsterdam voor een stuntje zorgen. De uitslagen met 3-2 winst en 2-3 verlies leidden bijna tot die stunt, maar het saldo op judopunten was helaas niet toereikend zodat de meisjes met zilver genoegen moesten nemen.

De jeugdopleiding van Judo Yushi staat al jaren bekend als zeer hoogwaardig en wederom hebben zich twee teams voor het NK geplaatst; Het jongensteam tot 12 jaar heeft sinds de introductie van het NK drie jaar geleden ook drie keer op het podium gestaan en werd één keer eerste en twee keer derde van Nederland. Het team tot 15 jaar is twee keer kampioen van Nederland geweest en werd vorig jaar vijfde. Beide teams gaan op 1 juni in Nijmegen proberen weer voor een podiumplaats te gaan.

Behalve de wedstrijdsuccessen behaalden ook de leraren van Judo Yushi succes. Leraar Gordon Gort en wedstrijdtrainer Lennart Overbeek slaagden afgelopen weekend voor het examen judoleraar A.