Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Grinham mist toernooizege

Grinham mist toernooizege

geplaatst op 13 mei 2013

De Hoofddorpse squashster Natalie Grinham moet nog even wachten op haar negentiende toernooizege op de WSA World Tour. De 35-jarige squashster slaagde er zondag niet in om de Texas Open 2013 op haar naam te schrijven. In de eindstrijd verloor ze met 11-9, 8-11, 11-8, 5-11, 6-11 van Madeline Perry.

Voor Grinham was het de vierde opeenvolgende ‘vijf-gamer’ tijdens het WSA Silver 35 kampioenschap in het Amerikaanse Dallas. Na zwaarbevochten zeges op Emily Whitlock (3-2), Sarah-Jane Perry (3-2) en Jenny Duncalf (3-2), lukte het de Nederlandse niet om wederom een marathonpartij winnend af te sluiten. De krachtsinspanning om in de finale de derde game binnen te slepen, bleek het breekpunt. Daarna was de koek op bij onze landgenote.

“Uiteraard ben ik nu flink teleurgesteld, maar morgen ben ik denk ik wel tevreden met dit toernooi”, aldus de nummer tien van de wereld. “Aan het begin van het toernooi had ik geen rekening gehouden met een finaleplaats. Mijn lichaam was na het EK volledig gebroken en is er deze week niet beter op geworden, maar een sterke geest en adrenaline kunnen klaarblijkelijk veel compenseren. Pas na de derde game vandaag ging het echt niet meer”, aldus Grinham.

Met haar finaleplaats verdiende Grinham, die vorige week op het EK in Amsterdam nog met 3-1 van Perry won, ruim duizend punten voor de WSA World Ranking en een cheque van circa drieduizend euro.

Grinham zal zich na een aantal dagen rust gaan voorbereiden op de British Open 2013 in het Engelse Hull. Daar speelt ze op dinsdag 21 mei haar eerste ronde partij tegen thuisspeelster Sarah Kippax. Bij winst wacht bij de laatste zestien van het prestigieuze WSA World Series toernooi naar alle waarschijnlijkheid een treffen met Nicol David, de zevenvoudige wereldkampioene uit Maleisië.