Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Vaessen Pioniers laat onnodig punten liggen

Vaessen Pioniers laat onnodig punten liggen

geplaatst op 14 mei 2013

Het team van coach Robert Klaver heeft verzuimd de volle winst te pakken in de drieluik tegen nieuwkomer Mampaey The Hawks. Nadat de eerste twee wedstrijden met groot verschil werden gewonnen, werd het zondag op het eigen sportpark 1-3.

Het verschil tussen de nummer vier uit het bovenste rijtje (UVV) en de nummer vijf in het onderste rijtje,in dit geval Pioniers, blijft daardoor vier punten. De Hoofddorpse slagploeg zag de concurrenten door de eigen verliespartij wel dichterbij komen. Deelname aan de play offs blijft daardoor onzeker.

De wedstrijd op zondag leek in weinig op de twee voorgaande wedstrijden. Toen wist de slagploeg van het Hoofddorpse Vaessen Pioniers de bal wel goed te raken. Het eerste treffen uit de drieluik tegen de nieuwkomer werd met maar liefst 0-13 in zeven innings gewonnen. Beste slagman was toen Mark Duursma met drie hits. Er werden er dertien geslagen.
Tijdens de zaterdagwedstrijd, opnieuw in Dordrecht, bood Mampaey The Hawks meer tegenstand. Vaessen Pioniers bleef met zeventien honkslagen wel aan de goede kant van de score met een overwinning van 4-12. Meest opvallende speler werd Vince Rooi met vier hits en vier punten.
De zondagwedstrijd in Hoofddorp leverde de gasten al snel een voorsprong op van 0-3. De thuisploeg wist vervolgens alleen in de derde inning te scoren. Eindstand: 1-3.

UVV staat nu nog vier punten boven Vaessen Pioniers op een vierde plaats en speelt de komende dagen een drieluik tegen Mampaey The Hawks.
Vaessen Pioniers speelt een drieluik tegen het onderaan staande Ado Lakers. Donderdag 16 mei om 19.30 uur uit, zaterdag 18 mei om 14 uur uit en zondag 19 mei om 14 uur thuis.