Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » EK Karate, herenteam in top 5

EK Karate, herenteam in top 5

geplaatst op 21 mei 2013

Donovan Wold maakte vorige week zijn debuut in het Nederlands herenteam tijden het EK Karate in Boedapest. Het team verloor nipt de strijd om de 3e plek, maar behoort dus wel tot de top vijf in Europa.

Vrijdag 10 mei won Nederland de eerste teamwedstrijd tegen België met 3-1. Daarna versloegen de heren Oostenrijk met 3-0. In de kwartfinale tegen Frankrijk lukte het jammer genoeg niet een overwinning te behalen (3-1). Dankzij winst van Frankrijk in de halve finale mochten de mannen door met een herkansing tegen Macedonië, die werd gewonnen met 2-0. Zondag was Duistland de tegenstander in de strijd om het brons.

"De heren hebben het fantastisch gedaan. Na een nipt verlies in de kwartfinales tegen Frankrijk hebben ze zich goed herpakt, want het was een overtuigende overwinning tegen Macedonië. Ook de nieuwkomer in het team, Donovan Wold, heeft goede wedstrijden gedraaid", aldus Eddy Marques, bestuurder topsport bij de Karate-do Bond Nederland.

Helaas werd de wedstrijd om de bronzen plak verloren. De eindstand tegen het Duitse team was na vijf wedstrijden 1-1, maar doordag Duitsland meer punten had gescoord werden zij uitgeroepen tot winaar. "Het verschil tussen winnen en verliezen was een vlag", aldus het commentaar van Eddy Marques.

Voor het toekennen van een score zijn minimaal twee vlaggen van judges nodig en in verschillende partijen was er een judge die een score voor Nederland aangaf. Uiteraard is het team teleurgesteld dat ze het brons niet hebben kunnen pakken! Al met al is er een prima resultaat neergezet door bij de beste vijf van Europa te eindigen. Nu herpakken en op naar de volgende uitdaging.

Met dank aan Bert Wold.