Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Vaessen Pioniers verslaat AdoLakers

Vaessen Pioniers verslaat AdoLakers

geplaatst op 21 mei 2013

In de wedstrijd van zaterdag hadden de Hoofddorpse honkballers geen enkele moeite met AdoLakers. Vaessen Pioniers won, mede door uitblinker Vince Rooi, met 20-2. De wedstrijd van zondag gaf een geheel ander beeld. Thuis kwam Pioniers slechts tot een 1-0 overwinning. De wedstrijd van donderdag werd wegens de slechte weersomstandigheden afgelast.

Josh Rickars was zaterdag de startende pitcher. De Amerikaan stond in vijf innings slechts drie honkslagen toe, terwijl de Hoofddorpers het ene na het andere punt binnen sloegen. AdoLakers-pitcher Timo van Ancum moest in de eerste vier innings al dertien hits incasseren.
Uitblinker in dit duel was Vince Rooi, hij kwam tot maar liefst vijf honkslagen in zes slagbeurten. In de derde inning sloeg hij drie punten binnen met een homerun. In totaal kwam Rooi tot zes binnengeslagen punten en drie gescoorde runs. Ook Philip Ortez (4 uit 5) deed het aanvallend prima. Hij bracht vier ploeggenoten over de thuisplaat. Uiteindelijk scoorde Vaessen Pioniers maar liefst twintig punten in zeven innings. Acht daarvan werden gescoord in de vierde inning. Na zeven innings kon bij een 2-20 voorsprong voor Pioniers de wedstrijd worden beëindigd.

Lees verder op de website van de Hoofddorpse Courant