Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Succesvol weekend Ritmisch gym SV Pax

Succesvol weekend Ritmisch gym SV Pax

geplaatst op 21 mei 2013

Afgelopen zaterdag reisden vier gymnasten van de vereniging SV PAX naar Mol (België) voor de internationale wedstrijd Rhythmic Cup Mol. De concurrentie kwam o.a. uit Portugal, Slovenië en Hongarije.

De ochtend begon met de hopes, in deze categorie kwam Julia Tan uit voor PAX. Voor Julia was dit haar eerste internationale wedstrijd en dus erg spannend. Zij voerde haar oefeningen met hoepel, knots en lint goed uit met hier en daar nog een aantal kleine foutjes. Julia eindigde op de 17de plek.

Vervolgens was het de beurt aan Yasmin van Es, zij moest haar oefeningen met bal, hoepel, knots en lint laten zien aan de internationale jury. Met de bal en de hoepel maakte zij grote valfouten maar haar lint en knots oefening voerde zij goed uit. Yasmin eindigde op de 14de plek in de categorie junioren.

Fleurine Menijn en Lisa Vos kwamen uit bij de senioren. Fleurine draaide haar oefeningen stabiel en netjes, hierdoor kreeg zij veel punten van de jury. Bijna stond ze op het podium, maar helaas moest zij genoegen nemen met de 4de plek. Lisa Vos opende met haar hoepel oefening, hier maakte zij een aantal fouten en deed dit ook bij haar knots oefening. Bal ging vervolgens erg netjes en met haar lint oefening had zij enkele schoonheidsfoutjes. Lisa eindigde op de 6de plek.