Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » 14 Medailles voor ritmisch gym SV PAX

14 Medailles voor ritmisch gym SV PAX

geplaatst op 27 mei 2013

25 en 26 mei vonden de halve finale duo, onderdeel finales en de tweede voorwedstrijd groepen plaats in de Ookmeerhal in Amsterdam. Zaterdagochtend begonnen de gymnasten uit categorie 4 met de hoepel duo's, in deze categorie kwam SV PAX uit met 1 duo bestaande uit Carolien Plantjé en Jeanine van Son.

Aan het begin van de oefening maakten ze een grote valfout en dit kostte veel punten (16e plaats)
Vervolgens kwamen Julia Tan en Michelle Cuvelier uit in de categorie 3A met hun duo oefening met het touw. Zij lieten een mooie oefening zien met weinig fouten en eindigden op een verdiende 2de plek.

Aan het eind van de ochtendwedstrijd waren de gymnasten uit categorie 3B aan de beurt met hun duo oefeningen met het lint. Hier kwamen Eva Oortwijn en Chimene Poortvliet uit voor SV PAX. Zij lieten een goede oefening zien en werden 5de.
'S middags waren de onderdeel finales van de A-lijn. In categorie 3A liet Julia Tan haar oefening zien met de knotsen en Michelle Cuvelier met het lint. Julia ging de verkeerde richting op tijdens haar oefening en hierdoor liep zij een aantal punten mis (5e plaats). Michelle had tijdens haar lint oefening kleine foutjes, maar deze wist zij snel te corrigeren (ook een 5e plaats).

In categorie 2A was SV PAX vertegenwoordigd door Yasmin van Es en Christel Vinkhuiyzen.
Yasmin liet mooie oefeningen zien met bal en lint, met beide materialen eindigde zij op de derde plek. Met knots had zij iets meer foutjes, deze oefening was goed voor de 4de plek.
Christel moest haar oefeningen laten zien met bal en lint, maar zat met beide oefeningen niet goed op de muziek (bal 8ste en lint 6de).

Lisa Vos, Fleurine Menijn en Chelsey Borchers waren in de namiddag aan de beurt in categorie 1A. Lisa en Fleurine lieten al hun oefeningen zien aan de jury; lint, hoepel, bal en knots. Chelsey alleen met de hoepel. De uitvoering van Chelsey was netjes maar helaas werden niet alle elementen geteld door de jury, ze werd 5e.
Lisa deed het goed met bal en knots, met haar hoepel maakte ze een paar foutjes. De bal, knots en hoepel oefeningen waren goed voor driemaal de eerste plek op het erepodium. Met lint maakte Lisa valfouten en hiermee eindigde zij op de tweede plek. Fleurine draaide haar lint oefening juist erg goed en zij werd eerste. Met haar bal, knots en hoepel had zij kleine foutjes en eindigde ze als tweede.

Zondag was het de beurt aan de groepen, als de groepen van SV PAX hoog in het klassement eindigen, gaan ze door naar het Nederlands Kampioenschap. De eerste groep (bestaande uit Julia Tan, Eva Oortwijn, Michelle Cuvelier en Chimene Poortvliet) kwam uit in de cat. 3B. Zij lieten een goede oefening zien met de 4 ballen, wel verloren zij wat puntjes op de uitvoering en werden 3e.
De tweede groep (bestaande uit Marith van Iperen, Taengmo Nieuwboer, Jeanine van Son en Carolien Plantjé) die uitkwam in deze categorie draaide de eerste helft erg netjes, helaas kwamen er in de tweede helft iets meer valfouten met de ballen. De groep eindigde op de 13de plek
In de middag moest de 1A groep van SV PAX (bestaande uit Fleurine Menijn, Verena Janga, Chelsey Borchers, Kimberley Bochers en Roxanne Mooijekind) twee oefeningen laten zien; bal/lint en knots. Beide oefeningen gingen erg goed en ze werden twee keer eerste.

De 1A groep en de eerste groep van 3B stromen door naar het Nederlands Kampioenschap.

Met dank aan Martine Tromp.