Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Casimir Schmidt goud op NK turnen

Casimir Schmidt goud op NK turnen

geplaatst op 18 juni 2013

In Sportpaleis Ahoy Rotterdam vond afgelopen weekend het Fantastic Gymnastics 2013 plaats. Alle gymsporten onder één dak. Twaalf turners van SV Pax uit de eredivisie, eerste divisie en talentendivisie streden er om het eremetaal. Voor Casimir Schmidt was er de NK titel op het onderdeel meerkamp.

In de eredivisie turnde Casimir Schmidt als eerstejaars senior op zaterdag een geweldige wedstrijd. Met een eindtotaal van 84,200 punten versloeg hij Melvin Ornek uit Zwijndrecht met ruim drie punten en greep hij de Nederlandse meerkamptitel. Clubgenoot Glenn Smink mocht de bronzen medaille mee naar huis nemen. Brons was er ook voor Loran de Munck bij de jeugdturners uit de eredivisie.

Bij de junioren II eerste divisie behaalde Just Allebes na een spannende strijd de tweede plaats. Thomas Zonneveld werd verdiend 7de. Door een blessure tijdens het inturnen kon Duco Veldhuyzen helaas niet aan de wedstrijd bij de junioren I deelnemen.

In de talentendivisie wisten de drie jongste turners bij de benjamins de top 5 te halen. Voor Amine Abaidi was er een mooie zilveren medaille. Nathan Theuns en Luc Jordaan grepen net naast het eremetaal en werden 4de en 5de. Charif Ahmed en Julien Zwiers streden bij de instappers voor wat zij waard waren en behaalden een 5de en 9de plaats.

Op zondag werd er door de turners van SV Pax maar liefst 14 plakken in de wacht gesleept. Casimir Schmidt won goud op vloer, zilver op sprong en brug, brons op voltige en werd 4de op rek. Ook voor Glenn Smink was goud. Hij won het onderdeel sprong, pakte zilver op vloer en voltige. Loran de Munck veroverde goud op voltige, brons op ringen en werd 5de op vloer. Goud was voor Just Allebes op rek, brons op ringen en 5de plek op vloer. Kevin Gijtenbeek behaalde goud op brug, zilver op voltige en 4de op sprong. Charif Ahmed: brons op voltige, 5de op brug en 6de op rek. Julien Zwiers: 6de op voltige.

Trainers Jos van Klink, Rob Hartman en Felicia Ronodihardjo kijken met trots terug op de mooie resultaten van het afgelopen seizoen en op dit afsluitende Nederlands kampioenschap.

Bron: Hoofddorpse Courant