Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Fleurine Menijn en groep 1A Nederlands Kampioen Ritmisch Gym

Fleurine Menijn en groep 1A Nederlands Kampioen Ritmisch Gym

geplaatst op 21 juni 2013

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover; het Nederlands Kampioenschap ritmisch gym in Ahoy. Aan deze wedstrijd deden alleen de beste gymnasten mee van Nederland en SV PAX was goed vertegenwoordigd.

Zaterdag voerden Christel Vinkhuyzen en Yasmin van Es hun oefeningen met bal, lint, knots en hoepel uit in categorie 2A. Yasmin draaide goede oefeningen met een paar schoonheidsfoutjes hier er daar, zij behaalde de 4de plek. Christel draaide ook goed, met haar hoepel oefening behaalde zij hoge punten. Christel werd 8ste in het algemeen klassement.

In categorie 3A moesten Julia Tan en Michelle Cuvelier hun beste oefeningen laten zien met hoepel, lint en knots. Beiden maakten zij mooie elementen, maar helaas ook nog enkele kleine valfoutjes. Julia eindigde op de 6 en Michelle op de 8ste plek.

Fleurine Menijn, Lisa Vos, Verena Janga en Chelsey Borchers kwamen uit in 1A. Fleurine deed het net iets beter dan Lisa en werd Nederlands kampioen, vlak voor Lisa. Chelsy en Verena werden 5e en 6e.

In de middag moest de 3B groep (bestaande uit Julia Tan, Michelle Cuvelier, Eva Oortwijn en Chimene Poortvliet) aan de slag met 4 ballen. Ze maakten een paar kleine foutjes, maar ondanks dat zag de oefening er erg goed uit en werden ze 8ste. Meteen na de groep deden Julia en Michelle hun duo oefening met touw. Het ging heel erg goed en ze wonnen de bronzen plak.

Zondag begon de 1A groep (bestaande uit Fleurine Menijn, Roxanne Mooijekind, Kimberley Borchers, Verena Janga en Chelsey Borchers) met knots en bal/lint. De knots oefening ging erg goed, met bal/lint werden er iets meer foutjes gemaakt. Toch was het goed genoeg om de titel binnen te halen.
De duo oefening van Eva Oortwijn en Chimene Poortvliet met het lint leverde een paar kleine foutjes op, maar de dames lieten zich niet kennen en gingen vol enthousiasme door en werden 7e.


De trainsters van de ritmisch gym selectie zijn erg tevreden met de behaalde resultaten.

Foto: Leo Menijn