Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Synchroonzwemster Nienke Grun naar Canada

Synchroonzwemster Nienke Grun naar Canada

geplaatst op 24 juni 2013

De Nieuw-Vennepse synchroonzwemster Nienke Grun mag in oktober haar koffers pakken voor een trainingsstage in Canada. Samen met Liza Foppen uit Nijmegen, Mirthe Kuperus uit Eindhoven en trainster Jitske Rademaker.

De trainingsstage van de meiden wordt mogelijk gemaakt door het Leo van der Kar Sportfonds. Het fonds biedt al sinds 1960 jonge, talentvolle sporters de kans om serieus kennis te maken met topsport en de topsportcultuur d.m.v. een (buitenlandse) stage. Ook het trainen onder een gerenommeerde buitenlandse coach is zeer leerzaam, zowel voor de sporters als voor de begeleidende coach. Vaak is bij bonden geen budget aanwezig voor soortgelijke stages.

Nienke (1996), Liza (1996) en Mirthe (1997) behoren tot de meest talentvolle synchroonzwemsters van Nederland. Het drietal zal in oktober tien dagen gaan trainen onder leiding van Kasia Kulesza. Deze topchoreografe was in het verleden ook een succesvol synchroonzwemster. Zo won ze zilver met het Canadese team tijdens de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta. Als choreografe is ze expert op de vrije uitvoering.

NOC*NSF wil optimale sportomstandigheden voor iedereen in Nederland en verzorgt sinds een aantal jaren voor het Leo van der Kar-fonds de uitvoering van de stages. Dit jaar kreeg de sportkoepel zestien aanvragen binnen, waarvan er vier zijn gehonoreerd.