Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Rinus van Kalmthout stap dichterbij WK in Amerika

Rinus van Kalmthout stap dichterbij WK in Amerika

geplaatst op 02 juli 2013

Rinus van Kalmthout heeft op Circuit Park Berghem dankzij een zege en een tweede plaats de dagoverwinning behaald in de Dutch Rotax Max Junior Challenge. Omdat zijn titelconcurrenten belangrijke punten lieten liggen vergrootte hij zijn voorsprong in het kampioenschap naar 26 punten, waardoor de reis naar het Wereldkampioenschap in New Orleans weer een stapje dichterbij is gekomen.

Groot was de verbazing bij Team TKP toen vader Marijn van Kalmthout op zondagochtend de paddock opkwam. Wegens technische tegenslagen kon hij zelf niet in actie komen in de Formule 1. Voor Rinus een extra motivatie, want nadat hij in de eerste race als tweede van start ging racete hij in zijn Alonso-kart naar een prachtige zege.

Gestart vanaf poleposition leek in race 2 nieuw succes voor de hand liggend. Rinus van Kalmthout viel echter na een matige start terug naar de zesde positie en moest weer aan een opmars beginnen. Daarin slaagde hij prima, hij wist zich terug te knokken naar de derde positie achter zijn teamgenoot Dennis Tijs. Met een schitterende inhaalactie wist hij ook Tijs te passeren en zo kwam de klassementsleider toch nog als tweede over de finish.

Dagwinnaar
Met een zege en een tweede plaats scoorde Van Kalmthout net zoveel punten als TKP teamgenoot Eline Chehin, maar omdat zijn kwalificatieresultaten beter waren werd Rinus van Kalmthout uitgeroepen tot dagwinnaar in de Junior Max klasse.

Stapje dichter bij doelstelling
Rinus gaat na vier van de in totaal zes Dutch Rotax Max Junior Challenges fier aan de leiding van het klassement en is uitgelopen naar een voorsprong van 26 punten. Daarmee is het ticket naar het wereldkampioenschap karting in Amerika weer een stap dichterbij gekomen. “Ik ben blij dat mijn vader toch gekozen heeft om naar mij toe te komen. Ook wil ik mijn team TKP, mijn begeleider Mats van den Brand, mijn dataman Jeffrey van Bergeijk en JVD Tuning bedanken voor de ondersteuning”, toonde Rinus van Kalmthout zijn blijdschap na afloop van de races.

Volgende races
De volgende races in de Dutch Rotax Max Junior Challenge zijn op zondag 11 augustus in het Duitse Hahn. Zo lang hoeft Rinus van Kalmthout echter niet te wachten, want op 21 juli neemt hij deel aan de Rotax Max Euro Challenge in Engeland.