Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Danny Kroes; wat goed is, komt snel

Danny Kroes; wat goed is, komt snel

geplaatst op 08 juli 2013

Zo lang kart hij nog niet, Danny Kroes uit Vijfhuizen. De nu 13-jarige karter begon twee jaar geleden voorzichtig aan zijn eerste stappen in de kartsport. Via de Mini's ging hij door naar de Minimax. Vorig jaar werd hij naarmate het seizoen vorderde steeds sneller.

Het zat echter niet altijd mee. Bovendien miste Kroes de nodige ervaring. Dit seizoen loopt het uitstekend en afgelopen weekend scoorde de talentvolle rijder zijn eerste overwinning in het Nederlands kampioenschap in de Minimax. Niet zomaar een klasse: een uiterst competitief veld waar veel aanstormende talenten racen.

Danny Kroes komt uit voor het team van Hugo Motorsport en gedijt goed bij het Brabantse succesteam. Zijn prestaties zijn te danken aan de professionele manier van werken van het team. De klik is er met teambaas Hugo van der Ham en zijn monteur Billy. Er wordt veel tijd besteed aan de feedback met zijn monteur. Verder benadert Kroes de kartsport anders dan vorig jaar het geval was. Hij is er als topsporter mee bezig en dat betaalt zich uit. De zoon van autocoureur Mark Kroes is als belofte aangewezen door NOC*NSF Topsport Noord-Holland.

Terug naar het raceweekend, een terugblik met Kroes: “De kwalificatie ging goed. Ik begon met mijn banden in te rijden en daarna ging ik achter Dylan Buys en Dikkie van der Wal aan. We streden om de pole position. Ik was erg blij dat ik die pakte. In de eerste race had ik een goede start en probeerde een gaatje te slaan. Ondanks druk van achter me reed ik de hele race op kop en had niet zoveel last van wat er achter me gebeurde.”

“Doordat ik de eerste race gewonnen had, wist ik dat ik aan P2 voldoende had voor de dagzege. Ik wilde vooral geen foutjes maken. Lange tijd lag ik op kop maar toen kwam Dylan me voorbij. Ik nam geen risico want ik wist dat dit voldoende was voor de dagzege. Dat lukte en daar ben ik erg blij mee, dit is goed voor mijn zelfvertrouwen.”

Ook was Kroes zeer te spreken over zijn team: “Hugo Motorsport is een fijn team met goede begeleiding en leuke mensen. Mijn monteur Billy is een topper. Zodra er iets niet goed voelt, dan bespreken we dat en verandert hij het. We hebben een hele goede samenwerking. Ik wil het team, Billy, mijn ouders en mijn sponsors bedanken voor de steun.”

Bron: www.racexpress.nl