Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Vaessen Pioniers steeds dichter bij Play-Offs

Vaessen Pioniers steeds dichter bij Play-Offs

geplaatst op 22 juli 2013

Terwijl de top 3 zich dit weekeinde heeft geplaatst voor de Play-Offs, moet Vaessen Pioniers daar nog even voor aan het werk. Dat het de Hoofddorpse ploeg gaat lukken, lijkt slechts een kwestie van tijd. De formatie van hoofdcoach Robert Klaver is bezig aan een indrukwekkende serie wedstrijden. Sinds 9 mei verloor Pioniers slechts drie van zijn 21 wedstrijden. Daar horen na dit weekeinde twee knappe overwinningen tegen koploper DOOR Neptunus bij.

Achtste save
Met pitcher Eddie Aucoin op de heuvel en een foutloos spelende defensie was Vaessen Pioniers zaterdagmiddag al een maatje te groot voor DOOR Neptunus. Met onder meer drie keer een dubbelspel en zeven strikeouts bleven de kansen voor de Rotterdamse honkballers beperkt. Alleen in de derde inning wist Neptunus punten te scoren. Benjamin Dille (tweehonkslag) en Raily Legito (honkslag) sloegen elk één punt binnen om een 0-1 achterstand om te draaien in een 2-1 voorsprong.
Die voorsprong was in de vijfde inning alweer verdwenen. Philip Ortez kon na een vrije loop scoren op een wilde worp van pitcher Orlando Yntema, waarna Danny Rombley zijn ploeg op voorsprong kon brengen op een opofferingsslag van Mark Duursma. Twee innings later profiteerde Ortez opnieuw van een wilde worp. Nu van reliever Jorian van Acker. Daarmee kon hij de eindstand bepalen op 2-4.

Pitchers Dave Draijer (1 man), Josh Rickards (zes innings) en Dennis Buring stonden zondag samen slechts zes honkslagen toe voordat Bayron Cornelissen voor zijn achtste save met twee strikeouts de negende inning uitgooide. Drie van die hits werden geslagen in de tweede inning. Daarmee sloeg Adrian Anthony één en Shaldimar Daantji twee punten over de thuisplaat.
Pitcher Tim Roodenburg wist die voorsprong vast te houden tot aan de vierde inning. In die slagbeurt voor Vaessen Pioniers stroomden na een honkslag van Vince Rooi en twee vrije lopen de honken vol. Met een tweehonkslag veegde Michael Pluijmers hierna de honken schoon. Daarmee was de aanval nog niet ten einde. Een hit van Philip Ortez en een tweehonkslag van Danny Rombley later was de voorsprong zelfs opgelopen tot 6-3. Beide teams kregen hierna geen enkele loper meer op het tweede honk, waarmee de tweede zege van dit weekeinde voor Pioniers een feit was.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd catcher Mark Duursma gehuldigd. Hij speelde donderdagavond zijn vijfhonderdste wedstrijd in de hoofdklasse.