Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Nederlands honkbalteam U15 Europees Kampioen!

Nederlands honkbalteam U15 Europees Kampioen!

geplaatst op 22 juli 2013

Het Nederlands Cadetten Team met 7 spelers van de APPM Rabbits is in Zweden Europees Kampioen 2013 geworden, door in de finale met 10-2 van de Tsjechen te winnen. Winnend werper was Rabbits Daniël Neijndorff terwijl zijn Rabbit teamgenoot Bas Timmer de laatste inning voor zijn rekening nam. Daarmee prolongeerde Nederland de Europese titel van 2012.

Winnend werper was Rabbits Daniël Neijndorff terwijl zijn Rabbit teamgenoot Bas Timmer de laatste inning voor zijn rekening nam. Daarmee prolongeerde Nederland de Europese titel van 2012.Het EK voor de Cadetten (AA U15) vond plaats van 16 t/m 20 juli in Zweden.

In dit Nederlands Team waren opgenomen de APPM Rabbits Koen Halderman, Bas Timmer en Tommy van de Sanden (afkomstig van DSS); Daniël Neijndorff en Danu Flohr (Hoofddorp Pioniers); Devano Pieter (The Bears) en Ties van der Beeke (RCH-Pinguins). Het Nederlands Cadetten Team stond onder leiding van manager Jim Schuster en pitching coach Robin van Doornspeek.

Intussen legde Jong Oranje (met 4 Rabbits) in Tjechië beslag op de derde plaats in het toernooi om het EK voor spelers tot 18 jaar door met 11-6 met Spanje af te rekenen. Gisteravond verloor Nederland in een zinderende wedstrijd de halve finale van Italië met 10-9 in de laatste inning.