Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Nieuw Topsportloket in Zaanstad

Nieuw Topsportloket in Zaanstad

geplaatst op 22 juli 2013

Naast een topsportloket in Haarlemmermeer en Alkmaar is sinds 1 mei het topsportloket in gemeente Zaanstad van start gegaan. Oud hockey-international Maartje Scheepstra is de topsportcoördinator. In samenwerking met de gemeente gaat zij de topsportcultuur in Zaanstad verder vormgeven.

Het doel van de topsportcoördinator is het bevorderen van de talentontwikkeling en topsport door verschillende partijen samen te brengen, te verbinden en te versterken, en het aandragen van faciliteiten, voorzieningen en kennis. Na een korte inwerk periode in Haarlem gaat Maartje zich vanaf nu naar het Zaanse begeven. Zij is gevestigd bij Sportservice Zaanstad, want de ervaring (in Haarlemmermeer) leert dat dit een win-win situatie is en het beide partijen kan versterken. 

Maartje komt zelf uit de topsport, ze heeft 15 jaar op het hoogste niveau gehockeyd bij hoofdklasseclubs (AHBC, Amsterdam en Club de Campo (Madrid)). Daarnaast maakte ze van 2000-2006 deel uit van de nationale selectie, waarmee ze verschillende successen behaald heeft op EK's, WK's en Olympische Spelen.

Alkmaar
Raymond Koen is sinds 1 februari is de nieuwe topsportcoördinator Alkmaar. De hoofdtaken van zijn topsportloket zijn het opzetten van nieuwe regionale training centra (RTC’s) en het ondersteunen en verder professionaliseren van bestaande RTC’s .

Raymond zelf was een niet onverdienstelijke middellange afstandloper en heeft tijdens zijn carrière drie nationale titels veroverd. Naast zijn eigen loopcarrière heeft hij ook vele jaren ervaring als trainer van verschillende sporters en sporten in Den Helder. Na zijn studie commerciële economie aan de hogelschool INHOLLAND in Alkmaar is hij jarenlang bedrijfsleider geweest bij een groothandel in sportkleding.