Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Squashster Grinham naar World Games

Squashster Grinham naar World Games

geplaatst op 29 juli 2013

Natalie Grinham is komend weekend de enige Nederlandse squash(st)er die mee doet aan het squashtoernooi tijdens de World Games 2013 in het Colombiaanse Cali. De mondiale nummer negen is door de Wereld Squash Federatie (WSF) als derde geplaatst voor de Wereldspelen, achter de twee Maleisische topspeelsters Nicol David (nr.1 van de wereld) en Wee Wern Low (#6).

De 35-jarige speelster van eredivisionist ‘MeerSquash uit Hoofddorp begint vrijdag met een duel tegen een qualifier en stuit bij winst een dag later op de Mexicaanse Samantha Teran of de Japanse Misaki Kobayashi. Mocht ze dat duel ook winnen, dan treft de nationale squashkampioene zaterdagavond in de halve finale vermoedelijk Wern Low (2).

Grinham veroverde in 2009 tijdens de World Games in Kaohsiung (Taiwan) de zilveren medaille en is ook dit keer een van de favorieten voor eremetaal tijdens het internationale sportevenement dat is bedoeld voor sporten en sportonderdelen die (nog) niet op het Olympische programma staan. Net als de Olympische Spelen vinden de Wereldspelen om de vier jaar plaats.