Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Zilver squashster Grinham op World Games

Zilver squashster Grinham op World Games

geplaatst op 05 augustus 2013

Natalie Grinham heeft net als vier jaar geleden een zilveren medaille gewonnen tijdens de World Games. In de finale van het multi-sportevenement in het Colombiaanse Cali moest de Hoofddorpse squashster opnieuw buigen voor topfavoriete Nicol David: 6-11, 9-11, 8-11.

Het was al weer de zeventiende opeenvolgende nederlaag van Grinham (links op de foto) tegen de in Amsterdam woonachtige David, die de squashwereld al ruim zeven jaar in een ijzeren greep heeft. In 2007 versloeg onze landgenote de zevenvoudig wereldkampioene voor het laatst, sindsdien won ze nog maar twee games. “Nicol is gewoon beter,” liet de 35-jarige Grinham na afloop weten. “Ik had ook vandaag weer het geloof dat ik haar kon verslaan, maar op het einde van de games was ze toch weer te sterk.”

Voor Grinham, die tijdens de Wereldspelen in 2009 in Kaohsiung (Taiwan) eveneens de finale van David had verloren, was het de twaalfde individuele medaille op een groot internationaal squashkampioenschap. Naast twee zilveren World Games plakken, veroverde ze ook vier keer zilver en twee keer brons op het WK, twee keer goud en één keer zilver op het EK, en één keer goud tijdens de Commonwealth Games. Vier WK-medailles en de gouden plak op de Gemenebest Spelen won ze als Australische, de overige acht medailles als Nederlandse nadat ze in 2008 de nationaliteit van haar man aannam.