Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Wederom goed weekend voor Vaessen Pioniers

Wederom goed weekend voor Vaessen Pioniers

geplaatst op 12 augustus 2013

De wedstrijd tussen Vaessen Pioniers en AdoLakers werd het verhaal van pitcher Josh Rickards. Rickards gooide vier perfecte innings, waarin hij niemand toeliet tot de honken en zes strikeouts gooide. Pas in de vijfde inning werd Odion Gouverneur met de eerste Haagse hit de eerste honkloper voor AdoLakers.

Rickards hield zijn dominantie in stand en kwam in zeven innings uiteindelijk tot elf keer drie slag en stond alleen nog een loper toe op de honken toen Carlos Ocilia in de zevende inning de tweede en laatste hit voor AdoLakers produceerde. Verder dan deze twee honklopers kwam AdoLakers vanavond niet.

Heel productief was Vaessen Pioniers evenmin. De Hoofddorpse ploeg opende in de eerste inning de score nadat Vince Rooi met een honkslag Phil Ortez (vier wijd) binnen had geslagen. Hierna moest de thuisploeg echter tot aan de zevende inning wachten op een volgend punt. Dat was voor een belangrijk deel de verdienste van pitcher Timo van Ancum (1-3-6-1). Hij hield stand tot in de zevende inning. Hits voor Dè Flanegin en Kevin Dirksen legden de basis voor het tweede punt. Flanegin kon scoren door schijn, waarna Dirksen de 3-0 eindstand op het scorebord kon brengen op een opofferingsslag van Phil Ortez. Verder dan zes hits kwam Vaessen Pioniers vandaag echter niet.

De scores van zaterdag en zondag waren een stuk beter, de Pioniers wonnen beide wedstrijden met respectievelijk 25-0 en 17-0.