Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Twan van der Werff tot 3e ronde WK

Twan van der Werff tot 3e ronde WK

geplaatst op 19 augustus 2013

Twan van der Werff, judoka van Judo Yushi, heeft vorige week op het WK judo tot 18 jaar de derde ronde bereikt in de klasse tot 55 kg.

In het nog relatief jonge bestaan van Judo Yushi was Twan van der Werff de eerste Vennepse judoka die op een WK mocht aantreden. Twan was daartoe door de bondscoach geselecteerd n.a.v. zijn twee Europacupmedailles in Duitsland en Polen. Het WK vond vorige week plaats in Miami Florida in de Verenigde Staten van Amerika. Op het WK werd Twan begeleid door zijn eigen trainer Barry Piroli.

Het Nederlandse team was al een week eerder vertrokken om te acclimatiseren. Dit proces ging voorspoedig en na een reeks goede trainingen kon Twan vorige week donderdag aantreden in de klasse tot 55 kg. De loting bepaalde dat Twan de eerste ronde was vrijgeloot, waardoor hij zijn tegenstanders kon analyseren. Tegenstander in de tweede ronde was de Ecuadoriaan Mieles. Twan startte goed, maar kwam toch op achterstand. Met een schouderworp scoorde Twan direct daarna waza-ari en besliste daarmee de wedstrijd. In de wedstrijd daarna was de Amerikaan Diaz de tegenstander. Ook Diaz kon goed worden geanalyseerd, maar de Amerikaan was in staat om zijn spel te veranderen en in hoog tempo aan te vallen. Twan kwam lange tijd goed mee, maar moest uiteindelijk toch een waza-ari score incasseren. Hierdoor strandde Twan één ronde voor de kwartfinale. Voor Twan breekt nu een periode van rust aan, na een lang seizoen dat tot ver in de zomer doorliep. Voor de andere judoka begint het seizoen al weer officieel vanaf 2 september.