Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Handbalschool komt naar Hoofddorp

Handbalschool komt naar Hoofddorp

geplaatst op 19 augustus 2013

De NHV-Handbalschool Noord-Holland gaat met ingang van het seizoen 2013-2014 haar trainingen voor het zuidelijk deel van haar werkgebied houden in de Fanny Blankers Koen hal in Hoofddorp. De eerste selectietraining is op 28 september.

De NHV-Handbalschool Noord-Holland gaat met ingang van het seizoen 2013-2014 haar trainingen voor het zuidelijk deel van haar werkgebied houden in de Fanny Blankers Koen hal in Hoofddorp. De eerste selectietraining is op 28 september.

De HS-NH bestaat al sinds 2006 en werkt vanuit twee ‘vestigingen’; een in Hoorn en de tweede ( voorheen in Amsterdam) nu in Hoofddorp. De keuze voor Hoofddorp is gemaakt op grond van de aanwezigheid van een LOOT-school (het Haarlemmermeer Lyceum) en het ambitieuze sportbeleid van de gemeente Haarlemmermeer. Bovendien is in de aanloopfase geconstateerd dat er een goede vorm van samenwerking mogelijk is met o.a. Sportservice Haarlemmermeer en met Topsport Haarlemmermeer.

De gecertificeerde handbalscholen spelen een belangrijke rol in het beleid van het Nederlands Handbal Verbond (NHV) aangaande talentontwikkeling. Daarom is het beleid gericht op het tot stand komen van 10 tot 12 gecertificeerde handbalscholen. Momenteel zijn dat er zes (Emmen, Raalte, Sittard, Rotterdam, Arnhem en Noord-Holland), terwijl er enkele in oprichting zijn. De scholen staan los van de individuele clubs.

De praktijk
Op zaterdag trainen de ‘toptalenten’ selecties van 10.00 tot 13.00 uur. Deze toptalenten kunnen door hun clubs aangemeld worden bij de HS (handbalschool@sportkoepel.nl).

Daarnaast is de woensdag beschikbaar van 15.00-17.00 uur voor die speelsters/spelers die meer willen trainen dan bij de eigen vereniging mogelijk is. Ook deze ‘talenten’ kunnen via hun club aangemeld worden bij de HS (handbalschool@sportkoepel.nl).

De trainingen van de HS zijn erop gericht om de speelster/spelers individueel beter te maken.
De Handbalschool Noord-Holland, Sportservice Haarlemmermeer en Topsport Haarlemmermeer hebben voortdurend overleg om hun samenwerking verder vorm te geven ten en de handbalsport naar een hoger niveau te brengen. De combinatiefunctionaris handbal die door de Sportservice Haarlemmermeer wordt ingezet speelt hier een belangrijke rol in.