Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Danny Kroes promoveert naar Rotax Max Juniors

Danny Kroes promoveert naar Rotax Max Juniors

geplaatst op 20 augustus 2013

Danny Kroes is in topvorm. De 13-jarige rijder uit Vijfhuizen rijdt de laatste tijd de ene na de andere podiumplaats bij elkaar. Ook in het Duitse Hahn was de talentvolle karter uit de stal van Hugo Motorsport goed op dreef. Met een derde plaats en een mooie zege in de tweede race mocht Kroes als tweede op het podium stappen. Tevens versterkte hij zijn derde positie in de strijd om het NK MiniMax. Met het oog op het seizoen 2014 promoveert Kroes naar de Rotax Max Juniors.

“De baan van Hahn is eigenlijk makkelijk, alleen is hij wat hobbelig. Vorige keer reed ik hier ook al goed dus de baan ligt me wel”, aldus Kroes. “De laatste paar races gaat het super. In de trainingen in Duitsland ging het ook meteen goed, het lukte om direct de juiste afstelling te vinden. In de kwalificatie had ik geen slipstream maar pakte toch P2. De kart lag goed dus ik had alle vertrouwen in een goed resultaat.”

“In de eerste race had ik een goede start maar mijn bandenspanning was wat te hoog waardoor ik iets verloor. Uiteindelijk finishte ik als derde, een mooie uitgangspositie voor race 2. Ik startte daardoor aan de binnenkant en had na de start direct P2 in handen. Ook de leider haalde ik in en reed bijna de hele race op kop. Het was een spannende strijd met Dikkie van der Wal. Toen ik het bordje zag met 'laatste ronde' heb ik goed de lijnen verdedigd en zo won ik. In het dagklassement eindigde ik als tweede waardoor ik nu derde sta in de tussenstand voor het NK, met een punt achterstand op Dylan Buys.”

Al met al is het een sterk seizoen voor Kroes: “Ik heb me steeds verder ontwikkeld, ik weet nu hoe je met de kart om moet gaan, ik kan constanter rijden en ik weet wat het is om op kop te rijden.” Die ervaring gaat hij meenemen naar de Rotax Max Junioren: “De laatste NK-race van het seizoen start ik nog in de MiniMax, maar met de Rotax Racing Days debuteer ik bij de Junioren. Nu ga ik zoveel mogelijk trainen maar in de wedstrijd zie je pas echt waar je staat. Ik race nu twee jaar en ik heb de stijgende lijn te pakken. Vanaf nu richten we ons op de Junioren, we zien wel hoe dat gaat. Ik kijk er erg naar uit, een mooie nieuwe uitdaging!”