Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Vaessen Pioniers verliezen 1e wedstrijd Play-Offs

Vaessen Pioniers verliezen 1e wedstrijd Play-Offs

geplaatst op 23 augustus 2013

De Pioniers hebben gisteren hun eerste wedstrijd van de Play-Offs tegen Kinheim verloren met 3-5.

Sinds zijn debuut in de hoofdklasse stond de Nederlandse international Bayron Cornelissen voor Vaessen Pioniers nog geen enkel verdiend punt toe. Niet in de reguliere competitie, niet in de Play-Offs en niet in de Holland Series. Vanavond kwam aan die indrukwekkende serie een pijnlijk einde. Bryan Engelhardt homerde Corendon Kinheim in de negende inning naar de winst. In Rotterdam bezorgde een andere veteraan zijn ploeg eveneens de winst. Daar sloeg Raily Legito in de wedstrijd tegen L&D Amsterdam de winnende punten voor DOOR Neptunus binnen.

Bayron Cornelissen debuteerde al in 2010 voor Pioniers in de hoofdklasse, maar speelde toen slechts één wedstrijd. Zijn eerste wedstrijd als pitcher volgde op 7 april 2012. In Haarlem tegen Corendon Kinheim. Sindsdien gooide Cornelissen 58 innings in 48 duels voordat hij vanavond opnieuw op de heuvel stond van het Haarlemse Pim Mulierstadion. In al die wedstrijden had Cornelissen slechts 23 hits en drie onverdiende punten tegen gekregen. En nog geen enkel verdiend punt.

Vanavond moest Cornelissen echter voor het eerst de handdoek in de ring gooien. Bij een 2-3 voorsprong voor Vaessen Pioniers sloeg Homerun King Bryan Engelhardt in de tweede helft van de negende inning een daverende walk-off homerun. De speler van Corendon Kinheim nam zowel Dirk van ‘t Klooster als Mervin Gario, beiden met vier wijd op de honken gekomen, mee over de thuisplaat voor de 5-3 winst.

Illusies
Daarmee kwam een einde aan een spannende wedstrijd, die lange tijd werd bepaald door pitchers David Bergman en Josh Rickards. Bergman (9-3-4-0) hield acht innings stand, maar moest wel twee punten incasseren toen Michael Pluijmers met een tweehonkslag twee ploeggenoten in de tweede inning binnensloeg. In de vijfde inning trok Corendon Kinheim de stand weer gelijk na twee Hoofddorpse veldfouten op het pitchen van Rickards (5-8-5-2 in 5 1/3 inning).
Maar met closer Bayron Cornelissen achter de hand leek er geen vuiltje aan de lucht voor Pioniers nadat Kevin Dirksen met een solohomerun zijn ploeg in de negende inning voor de tweede maal dit duel op voorsprong bracht. Twee vrije lopen en een wilde worp later maakte Bryan Engelhardt aan alle Hoofddorpse illusies een einde. Hij ramde de zestiende pitch van Cornelissen, met nog altijd geen enkele uit op het scorebord, diep de Haarlemse nacht in.