Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Discusgoud voor Bryan van Ingen

Discusgoud voor Bryan van Ingen

geplaatst op 27 augustus 2013

Bryan van Ingen (15) van Atletiekvereniging Haarlemmermeer (AVH) is afgelopen weekeinde de grote man van AVH geworden bij de officieuze nationale atletiekkampioenschappen voor de 14- en 15-jarigen (C-jeugd) in Amsterdam.

De jonge atleet won met een worp van 39,47 meter een zilveren medaille bij het kogelslingeren. De volgende dag ging het discuswerpen hem nog beter af. Zijn worp van 47,51 meter was ruim voldoende voor een gouden medaille en een nieuw clubrecord.

Dat record stond tot dusver op naam van de 15-jarige Noah Verboom (46,15 meter). Verboom liet zich trouwens ook gelden. Hij veroverde twee bronzen medailles. Eén bij het discuswerpen en één bij het 100 meter hordelopen. Bij dat laatste onderdeel leek hij solide op weg naar de tweede plaats tot hij de laatste horde lichtjes raakte. Daardoor verloor hij te veel snelheid en kwam hij 200ste seconde te kort voor een zilveren medaille. Zijn tijd van 13,92 seconden was wel een verbetering van het clubrecord.

Bij de meisjes hield Merel van der Marel de eer voor AVH hoog. De 14-jarige atlete die vooral mikt op haar eindsprint werd twee keer derde: op de 600 en de 1.000 meter.

Bron: Dichtbij.nl