Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Judoka Judo Yushi naar 2e ronde NK

Judoka Judo Yushi naar 2e ronde NK

geplaatst op 23 september 2013

Judo Yushi behaalde op het kampioenschap van Noord-Holland drie podiumplaatsen, waardoor drie judoka zich plaatsten voor de tweede ronde van het NK. Ook de jeugd van Judo Yushi startte het seizoen goed; het team tot 12 jaar won het Spaarnetoernooi.

Op het kampioenschap van Noord-Holland voor senioren werd Denise Bouchier eerste van Noord-Holland bij de dames tot 70 kg. Niels Dekker werd derde in de klasse tot 90 kg bij de heren. Niels moest het in de strijd om de podiumplaatsen afleggen tegen Rosenmuller en Durge.

Jordy Croese behaalde eveneens een derde plaats in de klasse tot 81. Hij moest een grote inspanning leveren in een sterke gewichtsklasse. Jordy verloor in de eerste ronde van de latere kampioen Guus Claus. Daarna kwam Jordy terug met overwinningen op Wolvenkamp en Van Montfoort. Ook tegen Jan de Wit, de latere nummer twee, stond Jordy lange tijd op voorsprong, maar aan het einde van de partij ging het alsnog mis. Tot 73 kg draaide Olivier Kieviet ook een goede reeks. Hij verloor in de eerste ronde van Richard Smit, maar kwam terug met overwinningen op Sonnema en Van Miltenburg. In de strijd om bij de beste vier te komen verloor Olivier in een spannende wedstrijd van Van Meurs. Olivier werd gedeelde vijfde en plaatste zich daardoor net niet voor het NKT.

Denise Bouchier, Niels Dekker en Jordy Croese zijn geplaatst voor het Nationaal Kwalificatie Toernooi (NKT), dat de tweede ronde vormt van het NK en waar de vier beste judoka uit alle 7 districten in Nederland strijden om 8 NK plaatsen. De eindronde van het NK vindt eind oktober plaats in de Topsporthal Rotterdam.

Ook de jeugd van Judo Yushi is het seizoen goed gestart. Het pupillenteam tot 12 jaar, dat in juni al Nederlands kampioen werd, overtuigde ook in de eerste grote teamwedstrijd van het seizoen door het Spaarnetoernooi op haar naam te schrijven. In de poule werd gewonnen van Judo Oost Groningen met 7-0, van Hercules uit Limburg met 5-2 en van Hajimé uit Alkmaar met 7-0. Het team stoomde door naar de finale door in de kwartfinale vanTopjudo Amsterdam te winnen met 7-0 en in de halve finale van Kenamju met 6-1. In de finale versloeg Judo Yushi het combinatieteam A7 uit Heerenveen en omgeving met eveneens 6-1.