Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » APPM Rabbits Aspiranten Landskampioen Elite League 2013

APPM Rabbits Aspiranten Landskampioen Elite League 2013

geplaatst op 23 september 2013

De Aspiranten APPM Rabbits van coach Peter Herkemij zijn landskampioen geworden in de KNBSB Elite League 2013 voor Academyteams.

Deze week verloor runner-up Tsunami, de Haagse Baseball Academy die de Rabbits in theorie nog konden achterhalen, hun inhaalwedstrijd tegen Scimitars. Daardoor zijn de Rabbits zonder te spelen kampioen geworden.

De KNBSB was afgelopen speelweekeinde al present om de medailles en kampioensbeker uit te reiken, maar kwam tevergeefs vanwege de afgelasting van de wedstrijden van Tsunami. De honkbalbond zal nu in het laatste speelweekend van 28 september aanwezig zijn op het veld van RCH-Pinguïns om de landskampioenen te huldigen. De APPM Rabbits spelen dan tegen Rotterdamse Unicorns, de Baseball Academy van Robert Eenhoorn.

Voor hoofdcoach Herkemij en zijn Aspirantenteam is dit alweer de vierde titel in vijf jaar sinds de oprichting van de Baseball Academy Kennemerland. Peter Herkemij werd net als afgelopen seizoen geassisteerd door Allan-Gerard Milliard en de Mental Trainers Marjolijn Bernts en Kelly Dekker.

De APPM Rabbits Junioren zijn inmiddels uitgespeeld en sloten hun competitie in de Elite League af op de tweede plaats achter landskampioen Rotterdam Unicorns. De algehele technische leiding van de Baseball Academy Kennemerland is sinds 2009 in handen van Bernie Beckman. Hij heeft inmiddels alweer het scoutingsproces en de try-out’s voor de Academy teams voor 2014 afgerond. Er zullen met ingang van 1 november dertien nieuw geselecteerde Rabbits deel gaan nemen aan het opleidingsprogramma van de Baseball Academy Kennemerland. Tegelijkertijd zal zoals inmiddels gebruikelijk een aantal opgeleide spelers uitstromen naar de Rookieteams van Academy partners Hoofddorp Pioniers en Kinheim.

Foto: Gerard Spaans Fotografie