Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Judo Yushi start competitie met winst

Judo Yushi start competitie met winst

geplaatst op 30 september 2013

Na zes kampioenschappen op rij heeft het jeugdteam van Judo Yushi ook deze editie sterk geopend. Judo Yushi heeft in eigen huis de drie eerste wedstrijden in de Hoofdklasse van de teamcompetitie van Noord-Holland gewonnen en staat meteen bovenaan in het klassement.

Na zes jaar op rij het kampioenschap in de Hoofdklasse te hebben gewonnen is het jeugdteam van Judo Yushi ook dit seizoen weer goed gestart. Het team was op een aantal plaatsen weer gewijzigd en het is dan de vraag hoe het team er in het nieuwe seizoen weer voor staat. Bij de jonge judoka was goed te zien dat ze weer veel vooruitgang hebben gemaakt.

In de eerste wedstrijd tegen Tom van der Kolk uit Alkmaar startten Tjalling Mulder, Daniël Spaander, Aymen El Moubarik, Lorenzo Dekker, Indy Timmers, Christophter Groot, Menno van Emmerik, Ilse Buren en Raynaldo Kuijpers. Na zes wedstrijden stond het 12-0 en na negen wedstrijden stond een 16-2 uitslag op het bord.

In de tweede ronde stond het jeugdteam van Judo Yushi tegen Ebi Sports uit Noord-Scharwoude. In het team stonden in acht van de negen gewichtsklassen een andere judoka. Ditmaal stonden Lucas Beelen, Daniël Spaander, Mats Koolmoes, Daan Huisman, Jelle van der Werff, Britt Koolmoes, Loek van der Veld, Wesley Witte en Tim Fennema op de mat. Ook deze judoka zorgden voor een goede uitslag, door met 12-6 te winnen. Loek van der Veld scoorde het winnende punt.

De laatste wedstrijd was tegen Hikari. Tegen dit team was de opstelling bijna identiek aan de opstelling in de eerste wedstrijd. Ook tegen Hikari werd met 16-2 gewonnen. Judo Yushi staat door de resultaten op de eerste plaats in het klassement.