Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Mooie seizoensafsluiter Danny Kroes

Mooie seizoensafsluiter Danny Kroes

geplaatst op 30 september 2013

Danny Kroes is een van de revelaties van dit kartseizoen in de klasse MiniMax. Het racetalent uit Vijfhuizen heeft een sterk seizoen in het Nederlands kampioenschap afgesloten met vier manche-overwinningen, elk raceweekend het podium gehaald met uitzondering van de seizoensopener in Eindhoven en de derde plaats in de eindstand.

Mooie cijfers voor Kroes, die pas twee jaar kart in wedstrijdverband. Hij heeft zich onder de hoede van Hugo Motorsports snel ontwikkeld. Tijdens het laatste NK-ronde op Kerpen, de baan waar veelvoudig wereldkampioen F1 Michael Schumacher zijn loopbaan begon, won Kroes de tweede manche en sloot het NK knap af als derde.

Bij de laatste race in Kerpen stond er veel op het spel. Het doel was een plek in de top-3 in de eindstand van het NK te bemachtigen. Dat lukt met verve, al zag het daar na een verprutste kwalificatie even niet naar uit: “Het was bedoeling om samen met iemand te kwalificeren. Ik werd vooraan gezet en reed de baan op maar ik heb te lang gewacht en voor ik het wist was de tijd om. Weer wat geleerd..!”

In de eerste race nam hij revanche: “De start verliep een beetje rommelig, daardoor gingen er een paar rijders van de baan. Ik was Extra gedreven en een beetje kwaad op mezelf na mijn slechte kwalificatie. Ik zag mijn concurrenten aan kop rijden. Ik focuste me op hen en liep steeds meer in. Doordat zij ook aan het vechten waren liep ik goed in. Ik werd vierde, niet slecht vanaf P13.”
 
De vierde plek was zijn startpositie voor race 2: “Dat was aan de buitenkant, dat is lastig op Kerpen maar had ik me erop voorbereid. Ik kwam er goed doorheen en toen ben ik mezelf naar voren gaan werken: eerst voorbij aan Sanne van Wagensveld en Dikkie van der Wal en daaran proberen weg te rijden met Dylan Buys. We wisselden heel wat keren van positie maar ik kon toch de kop pakken en die behouden. Zo heb ik de tweede race gewonnen. Daar was ik erg blij mee. Ik was goed naar voren gereden en daar was ik zelf ook wel trots op.”

Dat resulteerde in de derde positie in de eindstand van het NK Minimax: “Het was een fijn seizoen zonder problemen. Ook waren de races in onze klasse fair. Niemand maakte stomme acties, we lieten elkaar leven. De samenwerking met het team en mijn monteur is perfect geweest dus het was een mooi jaar.”

bron: RaceExpress
foto: Bas Kaligis