Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Squashster Grinham terug in top-8

Squashster Grinham terug in top-8

geplaatst op 04 oktober 2013

Squashster Natalie Grinham van 'MeerSquash behoort voor het eerst in ruim anderhalf jaar weer tot de acht beste speelsters ter wereld. De Nederlandse is met haar vijfendertig jaar veruit de oudste speelster in de mondiale top-8.

De geboren Australische stond op 1 maart 2012 voor het laatst op de achtste positie op de WSA World Ranking en zakte vervolgens langzaam weg uit de top-10. Door goede resultaten rondom de jaarwisseling, met o.a. toernooizeges in Monte Carlo en New York, wist ze de neergaande trend echter om te buigen. Sindsdien boekt de drievoudig Nederlands kampioene gestaag terrein op de prestigieuze maandelijkse ranking, resulterend in een terugkeer bij de beste acht dames ter wereld.

Het nieuws komt voor Grinham op een goed moment. De nummer twee van Europa, die in augustus ook zilver won tijdens de Wereldspelen in Colombia, bereidt zich voor op drie achtereenvolgende WSA-toernooien in Macau, China en Monte Carlo. In het eerste evenement, de Macau Open, is ze als eerste geplaatst en stuit ze op 17 oktober in de openingsronde op de Egyptische Heba El Torky.