Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Spoedcursus persbericht schrijven bij Topsport Haarlemmermeer

Spoedcursus persbericht schrijven bij Topsport Haarlemmermeer

geplaatst op 14 oktober 2013

Topsport Haarlemmermeer (TSH) hield vorige week een bijeenkomst voor sportverenigingen die meer media aandacht willen genereren. Alex Monster en Ton Dijkstra van de Hoofddorpse Courant verzorgden een spoedcursus persbericht schrijven, Andy Houtkamp was aanwezig om voorbeelden te geven uit de praktijk.

Veel sportverenigingen vinden dat ze te weinig aandacht krijgen in de media, maar weten niet goed wat ze daar aan kunnen doen. Vaak schrijven trainers of ouders na de wedstrijd een verslag dat heel erg leuk is voor op de eigen website, maar niet geschikt voor bijvoorbeeld publicatie in de krant. Ton Dijkstra krijgt wekelijks stukken aangeleverd die simpelweg niet bruikbaar zijn. Tijdens de bijeenkomst van TSH zijn de basics voor het schrijven van een persbericht behandeld en werd flink gediscussieerd over de inhoud. Aan het eind van de avond was voor iedereen duidelijk dat je als vereniging zelf verantwoordelijk bent voor het aanleveren van je sportnieuws en dat  je zal moeten investeren om de diverse media op een goede manier te informeren.

Wie op de hoogte wil blijven van activiteiten van Topsport Haarlemmermeer kan zich aanmelden voor de nieuwsbrief via akramer@topsporthaarlemmermeer.nl, of via dit e-mail adres om meer informatie vragen.