Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Grinham begint Macau Open met zege

Grinham begint Macau Open met zege

geplaatst op 18 oktober 2013

Nederlands squashkampioene Natalie Grinham is de Macau Open 2013 begonnen met een overwinning. De vijfendertigjarige squashster was donderdag in de eerste ronde van het proftoernooi op het Zuid-Aziatische eiland te sterk voor Heba El Torky uit Egypte. Het werd 6-11, 11-7, 11-9, 11-1. De partij duurde veertig minuten.

“Dat was wat ze een slow-start noemen”, zei de als eerste geplaatste Grinham na afloop. “Ik kreeg in het begin de bal niet achterin de baan en dan wordt squash wel een stuk moeilijker. Gelukkig kon ik dat in de tweede game herstellen. Voor morgen is het alleen maar goed dat ik wat langer op de baan heb gestaan, dat komt mijn scherpte ten goede.”

In de kwartfinales van het met vijfentwintigduizend euro gedoteerde squashkampioenschap moet Grinham het vrijdag opnemen tegen Joshana Chinappa. De Indiase speelster, de nummer vierentwintig van de wereld, hield in haar openingsduel Siyoli Waters (Zuid-Afrika) in straight games van zich af.

Grinham keerde begin deze maand - voor het eerst in ruim anderhalf jaar - terug in de mondiale top-acht en kan tijdens het WSA Silver 35 kampioenschap in Azië een belangrijke stap zetten om verder te stijgen op de WSA World Ranking. Bij toernooiwinst lonkt een plek bij de vijf beste squashsters ter wereld voor de geboren Australische.