Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Geen finale voor Grinham in Macau

Geen finale voor Grinham in Macau

geplaatst op 21 oktober 2013

Het is squashster Natalie Grinham niet gelukt de finale te bereiken tijdens de open squashkampioenschappen van Macau. In de halve eindstrijd verloor de als eerste geplaatste Nederlandse van Dipika Pallikal, de nummer drie van de plaatsingslijst. Het werd 9-11, 11-8, 11-8, 4-11, 9-11.

“Dat was slecht”, liet de nummer acht van de wereld weten. “Ik kreeg de juiste focus niet te pakken en kwam simpelweg niet in mijn spel. Hier baal ik echt van.”

In de finale van het proftoernooi in Zuid-Azië, waar een totale prijzenpot van vijfentwintigduizend euro te verdelen is, moet Pallikal het zondag opnieuw opnemen tegen een Grinham. Dan is Natalie’s oudere zus Rachael haar tegenstander. De als vierde ingeschaalde Australische won in haar halve finale simpel met 11-6, 11-5, 11-6 van Joey Chan (5) uit Hong Kong.

Voor de jongste Grinham rest nu de voorbereiding op de China Open, die donderdag begint in Shanghai. Tijdens het WSA Gold 50 kampioenschap in de Chinese metropool is de geboren Australische als achtste ingeschaald door de Women’s Squash Association (WSA). In de openingsronde speelt ze tegen Omneya Abdel Kawy (Egypte), de nummer twaalf van de wereld.