Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Judo Yushi verstevigt koppositie Hoofdklasse

Judo Yushi verstevigt koppositie Hoofdklasse

geplaatst op 21 oktober 2013

Judo Yushi heeft in de tweede ronde van de Jeugdteamcompetitie de koppositie in de Hoofdklasse verstevigd door in de tweede competitieronde drie keer te winnen.

Na de eerste ronde stond Judo Yushi al bovenaan, maar Kenamju had evenveel punten. Het verschil werd veroorzaakt door een beter saldo van de gewonnen individuele wedstrijden. De tweede ronde vond plaats bij Hikari in Zaandam en de eerste wedstrijd van de dag betrof direct de confrontatie tussen de koplopers. De strijd was spannend, want Judo Yushi kwam 2-0 achter, maar boog dit om in een 3-2 voorsprong door overwinningen van Mats Koolmoes, Emilio Otte en Indy Timmers. Nadat ook Ilse Buren in golden score haar wedstrijd won, stond uiteindelijk na acht wedstrijden een 4-4 stand op het bord en moest de laatste wedstrijd in de categorie tot 60 kg de beslissing brengen.

Raynaldo Kuijpers scoorde vroeg in de partij met een heupworp een waza-ari en kon die voorsprong vervolgens verdedigen tot het einde van de partij. De eindstand werd 10-8 in het voordeel van Judo Yushi. De club won vervolgens ook de twee overige wedstrijden. Tegen zowel Ben Rietdijk Sport uit Velserbroek als Tom van der Kolk uit Alkmaar werd met 14-4 gewonnen. Judo Yushi is als enige ploeg nog ongeslagen en staat in het klassement nu twee punten voor op Kenamju.