Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Grinham kan niet stunten in China

Grinham kan niet stunten in China

geplaatst op 28 oktober 2013

Het is Natalie Grinham zaterdag niet gelukt om voor een grote stunt te zorgen. In de halve eindstrijd van de prestigieuze open Chinese squashkampioenschappen in Shanghai, waar een totale prijzenpot van circa veertigduizend euro te verdelen is, moest de als achtste geplaatste Nederlandse squashster het onderspit delven tegen topfavoriete Nicol David (1).

Grinham (WSA-8) begon aan het duel met de in ons land woonachtige David (WSA-1) in de wetenschap dat ze de voorgaande zeventien duels met de Maleisische squashkoningin verloren had. Toch ging de vijfendertigjarige speelster van eredivisionist ‘MeerSquash vol goede moed van start. Zowel in het eerste als het tweede bedrijf kwam ze ook als eerste op gamebal, maar beide keren wist de zevenvoudige wereldkampioene gameverlies te voorkomen: 11-13, 10-12, 6-11.

“Het is frustrerend om goed te spelen, maar uiteindelijk opnieuw met lege handen te staan. Ik had minimaal een van de eerste twee games moeten winnen, maar kon de beslissende punten niet afmaken”, liet Grinham weten aan de verzamelde pers in de Chinese metropool. “Uiteraard had ik graag willen winnen, maar ik ben wel tevreden met mijn spel deze week”, aldus de nationale squashkampioene die eerder in het toernooi de Egyptische Omneya Abdel Kawy (WSA-12) en de Engelse Alison Waters (WSA-4) met 3-2 had verslagen.

Door haar halve finale plek stijgt Grinham op de WSA World Ranking van 1 november naar de zesde plek, haar hoogste positie sinds de geboorte van haar inmiddels driejarige zoon Kieran. De voormalige nummer twee van de wereld reist nu door naar Monte Carlo, waar ze dinsdag als titelverdedigster begint aan de Monte Carlo Classic.