Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Zes van de zeven titels voor Judo Yushi

Zes van de zeven titels voor Judo Yushi

geplaatst op 28 oktober 2013

De judoka van Judo Yushi hebben het zeer goed gedaan op het kampioenschap van regio Haarlem / afdeling Zuid-West van het district Noord-Holland. In alle zeven gewichtsklassen stond een judoka van Judo Yushi in de finale en in zes van de zeven gewichtsklassen eindigde een judoka van Judo Yushi op de hoogste trede van het erepodium.

Het regiokampioenschap voor B-pupillen tot 12 jaar is een officieel kampioenschap van de Judo Bond Nederland. Noord-Holland is verdeeld in drie regio’s en de beste judoka van de regio’s treffen elkaar volgende week op het kampioenschap van Noord-Holland. Judo Yushi haalde op het regiokampioenschap dat ook plaatsvond in Nieuw-Vennep bij Judo Yushi een zeer goed resultaat door in maar liefst zes van de zeven gewichtsklassen een kampioen af te leveren.

Tot 27 kg eindigde Sam Reneman op de hoogste trede. Luca Needham eindigde als derde en Daan den Braber als vijfde, waardoor drie judoka in deze klasse zich plaatsen voor het kampioenschap van Noord-Holland. Tot 30 kg was Mats Koolmoes met overmacht de sterkste. Sammy Beelen plaatste zich met een gedeelde derde plaats eveneens. Tot 34 kg was Lorenzo Dekker stabiel en won zeer overtuigend zijn partijen. Zijn moeilijkste partij was tegen clubgenoot Aymen El Moubarik, die, ondanks dat hij niet fit was, uiteindelijk vijfde werd. Tot 38 kg werd Emilio Otte kampioen. Emilio is goed in vorm en toonde dat in de finale door ook die zeer snel te winnen. In de klasse tot 42 kg stond Jelle van der Werff in de finale. Jelle probeerde wel te scoren, maar kon de finale niet winnen waardoor hij tweede werd. Indy Timmers stond op het podium naast hem op de derde plaats. Tot 46 won Tommy Agrest het kampioenschap en tot 50 kg Cihan Catal. Beide judoka waren ook duidelijk beter dan hun tegenstanders.

Bij de pupillen geboren in 2004 had Judo Yushi vier judoka op de mat staan, waarvan drie judoka zich rechtstreeks plaatsten voor het kampioenschap van Noord-Holland. Eddie Agrest werd kampioen tot 24 kg, Theo Agrest werd eveneens kampioen tot 27 kg. Jasper Springintveld behaalde de derde plaats tot 30 kg.