Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » 28 november landelijke topsport talentdag

28 november landelijke topsport talentdag

geplaatst op 29 oktober 2013

Het Haarlemmermeer Lyceum, Olympisch Netwerk Noord-Holland en Topsport Haarlemmermeer organiseren donderdag 28 november een bijeemkomst voor (toekomstig) topsporters en talenten. Sporters en ouders zijn van 18.00 tot 21.00 van harte welkom voor informatie over de mogelijkheden m.b.t. scholing en om te luisteren naar sprekers over sportsponsoring en time management.

Als je echte topsportambities hebt is het verstandig te kiezen voor een middelbare school die je kan helpen je dromen waar te maken. Dus een school die mag en kan meedenken om topsport en onderwijs zo soepel mogelijk met elkaar te verbinden. Een school die ingesteld is op een uitstekende begeleiding van jouw talent, als het gaat om de lange weg naar het ‘podium’ , maar daarbij nauwlettend in de gaten houdt dat een passend schooldiploma ook heel belangrijk is. Voor je leven na de sport….

Het Haarlemmermeer Lyceum is één van de 30 officiële Topsport Talentscholen en biedt leerlingen die een carrière willen opbouwen in de (top)sport deze speciale onderwijsbegeleiding.

Natuurlijk zijn er voorwaarden verbonden aan de mogelijkheden die een Topsport Talent School je kan bieden. Je moet bijvoorbeeld een officiële NOC*NSF-status hebben om gebruik te kunnen maken van de vele mogelijkheden die een Topsport Talent School voor je heeft. Misschien heb je die status (nog) niet. Maar als je de ambitie hebt om echte topsporter te worden en daarvoor hard aan het werk bent, dan komt dat nog wel. Het is dan in ieder geval verstandig om alvast de keuze te maken voor een Topsport Talent School, want overstappen van de ene naar de andere school, levert heel vaak problemen op.

Wil je ook bij deze club van topsporters horen? In samenwerking met het Olympisch Netwerk en Topsport Haarlemmermeer is er op 28 november 2013 de mogelijkheid om je goed te laten informeren over alle mogelijkheden die een Topsport Talentenschool je kan bieden.

Van 18.00 tot 21.00 uur is er gelegenheid om in persoonlijke gesprekken uitleg te krijgen over wat het Haarlemmermeer Lyceum voor topsportleerlingen kan betekenen.
Daarnaast zullen er gedurende de avond een aantal presentaties plaatsvinden die tot meer inzicht kunnen leiden voor wat betreft topsport en onderwijs nu, maar ook in de periode na het middelbare onderwijs. Vooraf aanmelden is niet nodig. Uiteraard zijn ouders ook van harte welkom.