Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Geen WK Squash voor dames in 2013

Geen WK Squash voor dames in 2013

geplaatst op 15 november 2013

De Women’s Squash Association (WSA) heeft bekend gemaakt dat er dit kalenderjaar geen WK plaatsvindt voor vrouwen. De bond is er niet in geslaagd om een organisator te vinden voor het belangrijkste evenement op de WSA World Tour.

Voor Natalie Grinham uit Hoofddorp is de absentie van het WK een grote tegenvaller. Het ontbreken van een gouden WK-medaille op haar indrukwekkende palmares was eind vorig jaar een belangrijke drijfveer voor de vijfendertigjarige Nederlandse om er nog minimaal een jaar aan vast te plakken. De geboren Australische veroverde al vier keer zilver en twee keer brons op de wereldtitelstrijd.

Het is voor het eerst sinds 1991 dat het jaarlijkse wereldkampioenschap niet gehouden wordt. Hierdoor behoudt de Aziatische squashkoningin Nicol David de wereldtitel die ze eind 2012 prolongeerde op de Kaaimaneilanden. Ook in 2005 (Hong Kong), 2006 (Belfast), 2008 (Manchester), 2009 (Amsterdam), 2010 (Sharm El Sheikh) en 2011 (Rotterdam) was de in ons land woonachtige Maleisische de beste van de wereld.

“Het is met grote teleurstelling dat we moeten melden dat er dit jaar geen wereldkampioenschap is”, zei Suzie Pierrepont, waarnemend Tour Director van de WSA. “We hebben alle opties onderzocht, maar helaas geen passende oplossing kunnen vinden. We proberen nu om in 2014 twee WK’s te organiseren, waarbij de eerste in het kwartaal moet plaatsvinden.”