Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Jordy Vonk maakt volgende stap in carrière

Jordy Vonk maakt volgende stap in carrière

geplaatst op 25 november 2013

Venneper Jordy Vonk maakt nieuwe sponsoren bekend, volgend jaar vaart hij op het materiaal van Point-7 en F2 international. Dit betekend een stuk meer dan alleen maar ander materiaal, er staat namelijk een hoop op het programma voor 2014.

Dit jaar heeft Vonk opvallende prestaties geleverd en dit is niet stil gebleven. Na het laatste worldcup evenement is Jordy gaan kijken welke stappen het beste waren en heeft zich uiteindelijk aangesloten bij het 'Black team'. Het Black team is een groep bestaande uit teamriders van Point-7 die met elkaar trainen en elkaar ondersteunen bij wedstrijden. Vonk zal dan ook de winter in Tenerife (Canarische Eilanden) doorbrengen om fit te worden voor het komende seizoen.

Daarnaast doet het Black team nog veel meer om de media op te zoeken, zo organiseren ze bijvoorbeeld jaarlijks een north sea crossing. Ook Jordy zal volgend jaar proberen een poging te doen om de oversteek te maken van Engeland naar Nederland.

Gecombineerd met de surfplanken van het merk F2 zal Jordy volgend jaar de gehele world tour mee doen. De PWA worldtour (Professional Windsurfers Association) is een serie worldcup's verdeeld over de hele wereld, zo wordt er onder andere afgereisd naar Venezuela, Korea, Fuerteventure, Costa Brava en Alacati. Jordy hoopt nog op externe sponsoren die hem kunnen bijstaan, het is echter een kostbare onderneming. Hij heeft er alle vertrouwen in dat dat wel goed komt.