Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Donovan Wold prolongeert NK titel karate

Donovan Wold prolongeert NK titel karate

geplaatst op 25 november 2013

Met de beurse plekken van een weekeinde eerder nog voelbaar vertrok Venneper Donovan Wold zaterdag op een vreemd tijdstip richting Apeldoorn. De categorie waarin hij uit moest komen, Heren senioren onder 21 in de categorie +78 kilogram, zou namelijk pas om 20.00 uur beginnen.

Goud
Wold reisde af naar het NK met een goed gevoel. Dit vanwege zijn uitstekende prestaties in de afgelopen weken, waarin hij goud won tijdens de Belgische Open in Leuven en eerder eerste werd tijdens de Sittard Open en de de Hanse Open in het Duitse Lübeck.

De finale van het NK in Apeldoorn werd voor Wold een spannende wedstrijd. Na 1,5 minuten stond de Venneper weliswaar met 6-0 voor, maar beide karateka's hadden het maximaal aantal strafpunten verzameld. Ieder foutje zou dus onherroepelijk tot diskwalificatie leiden.

Achterstand
Hoewel de tegenstander van Wold nog wel wist te scoren (6-3) en zijn uiterste best deed om de achterstand in te lopen, lukte het Wold om te winnen (9-7) en hiermee zijn NK-titel te prolongeren.

Door zijn overwinningen staat Wold er ook goed op wat betreft kwalificatie voor het EK in Lissabon van 2014. Komend weekeinde wordt in Salzburg (Oostenrijk) duidelijk of de Venneper zich hier voor weet te kwalificeren.