Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Europa Cup honkbal in Hoofddorp en Brno

Europa Cup honkbal in Hoofddorp en Brno

geplaatst op 28 november 2013

Vaessen Pioniers is volgend jaar juni gastheer van één van de twee Europa Cup-toernooien. Dat heeft Stichting ETO, exploitant van de accommodatie van de Hoofddorpse club, bekend gemaakt. Het andere toernooi wordt gehouden in het Tsjechische Brno, waar later in het jaar ook het Europees kampioenschap plaats vindt.

De Europese honkbalbond CEB heeft gisteren het nieuwe complex van Vaessen Pioniers aangewezen als speellocatie voor één van de twee Europa Cup-toernooien. Pioniers is één van de deelnemende teams. De honkballers uit Hoofddorp plaatsten zich voor dit Europese clubtoernooi met hun tweede plaats in de Nederlandse hoofdklasse.

Landskampioen DOOR Neptunus is de tweede Nederlandse deelnemer in de strijd om plaatsing voor de European Champions Cup. De Rotterdamse honkballers reizen voor hun Europa Cup-toernooi af naar Brno in Tsjechië. Zowel het toernooi in Hoofddorp als in Brno wordt gehouden van dinsdag 17 tot en met zondag 22 juni. Ook het Italiaanse Rimini, Duitse Regensburg en Rotterdam waren kandidaat om het Europa Cup-toernooi te organiseren.

Loting
Aan beide toernooien nemen zes Europese teams deel. De loting voor de twee toernooien vindt volgende maand plaats. Voor het nieuwe complex in Hoofddorp wordt het eerste internationale toernooi. De European Champions Cup staat vooralsnog op de agenda voor het weekeinde van 31 juli tot en met 3 augustus. De twee winnaars van de Europa Cup-toernooien spelen dan in een best-of-three tegen elkaar. Deze Europese finale wordt gespeeld op de velden van de twee deelnemers.

Dit jaar namen Corendon Kinheim en L&D Amsterdam deel aan de Europese clubtoernooien. Beide ploegen wisten zich niet te plaatsen voor de European Champions Cup. Die finale ging uiteindelijk tussen de Italiaanse teams Fortitudo Bologna en Telemarket Rimini. De honkballers van Bologna wonnen de Europese clubtitel en verdienden daarmee bovendien het recht op deelname aan de Asia Series.