Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Judo Yushi presteert individueel en met team

Judo Yushi presteert individueel en met team

geplaatst op 02 december 2013

Op het junioren- en seniorentoernooi in Zuidland (Rotterdam) stonden zaterdag vier judoka van Judo Yushi in de finale. Het jeugdteam van Judo Yushi behaalde zondag drie overwinningen in de Hoofdklasse van de teamcompetitie van Noord-Holland en verstevigde daarmee haar koppositie.

Judo Yushi reisde zaterdag met een aantal judoka af naar Zuidland bij Rotterdam voor het junioren- en seniorentoernooi. In de leeftijdsklasse tot 18 jaar stonden vier judoka van Judo Yushi in de finale. Kevin Snijders won in de klasse tot 60 kg drie wedstrijden met vol punt o.a. door te scoren met armklemmen en schouderworpen. Alleen tegen Matthijs van Harten kon hij de finale niet winnen.

In de klasse tot 73 kg behaalde Tim Boekelaar de finale. Hij moest maar liefst vijf partijen draaien om in de finale te komen en had de vierde en vijfde partij twee Engelsen als tegenstander als tegenstander. Tim Boekelaar versloeg de eerste Engelsman in de golden score (verlenging) met een houdgreep, de tweede Engelsman versloeg hij op een strafpunt. Deze wedstrijden vergden zoveel kracht, dat hij de finale niet kon winnen.

Tim Kuijpers won zijn eerste wedstrijd in de klasse tot 81 kg, maar verloor daarna van Van den Berghe (Hoogland). Tim kwam sterk terug via de herkansing en won drie partijen op rij. In de finale trof Tim weer Van den Berghe. Tim kwam op achterstand en kon dit niet meer ombuigen, waardoor ook hij op de tweede plaats van het podium eindigde.

Biko Vos deed mee bij de senioren boven 18 jaar in de klasse tot 100 kg. Biko versloeg zijn eerste twee tegenstanders met vol punt door heupworpen. In de halve finale kwam Biko nog op achterstand, maar hij herstelde dit door met een uchi-mata vol punt te scoren. In de finale had Biko zijn tegenstander goed onder controle. Na een waza-ari score kon hij zijn tegenstander goed onder controle houden, waardoor Biko de finale makkelijk won.

Het jeugdteam tot 15 jaar heeft een dag later ook goede zaken gedaan in de Hoofdklasse van de Noord-Hollandse teamcompetitie. Het jeugdteam won in de eerste partij met 18-0 van promovendus Ebi Sports uit Noord-Scharwoude en zette daarna met 16-2 tegen Hikari uit Zaandam wederom een grote uitslag op het bord. Tegen Kenamju uit Haarlem stonden na zeven partijen een 8-6 voorsprong op het bord. Ilse Buren won vervolgens de partij in de klasse tot 55 kg en haalde de overwinning binnen. Raynaldo Kuijpers bracht de eindstand op 12-6.
Door deze drie overwinningen, en met name de overwinning op de nummer twee Kenamju, heeft Judo Yushi de koppositie nog steviger in handen.

Op de foto:Tim Boekelaar Kevin Snijders en Tim Kuijpers