Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Haarlemmermeer roept 2014 uit tot ‘Jaar van de Sport’

Haarlemmermeer roept 2014 uit tot ‘Jaar van de Sport’

geplaatst op 16 december 2013

HAARLEMMERMEER - De gemeente Haarlemmermeer heeft 2014 uitgeroepen tot 'Jaar van de Sport'. Volgens de gemeente zijn de inwoners goed op weg, maar beweegt en sport nog lang niet iedereen voldoende.

De gemeente wil mensen motiveren en stimuleren om te bewegen en/of te sporten. De belangrijkste boodschap die Haarlemmermeer wil overbrengen is dat sport en bewegen niet alleen gezond, maar ook leuk is.

Wethouder Sport, Adam Elzakalai: “2014 wordt een sportief jaar. Niet alleen door de openingen van Sportcomplex Koning Willem-Alexander en honkbalcomplex van de Hoofddorp Pioniers. Veel andere activiteiten komen in het teken van sport, bewegen en gezond eten & drinken te staan. We plannen in ieder geval een spetterende en ijskoude kick-off begin januari: op de ijsbaan! Andere evenementen die bijdragen aan sport en bewegen zijn bijvoorbeeld Mudmaster, waarbij ik zelf ook ga meedoen, Korte Baandraverijen, de Haarlemmermeer Run of de diverse sportclinics op scholen. Maar ook een muziekevenement of een 55plus beurs kan in het teken van de drie thema’s staan.”

Op de website wordt een aparte pagina met tips, informatie en een activiteitenkalender gemaakt voor het Jaar van de Sport.

 

Door Renee van den Steen, dichtbijredacteur