Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Topjudotoernooi Haarlemmermeer

Topjudotoernooi Haarlemmermeer

geplaatst op 17 december 2013

Nieuw-Vennep— Het Topjudotoernooi Haarlemmermeer groeit uit zijn jasje. Wederom waren er weer meer judoscholen en landen actief op het judotoernooi, waardoor er een zeer sterk deelnemersveld ontstond. In de leeftijdsklassen tot 15 jaar en tot 18 jaar stond een groot gedeelte van de Nederlandse judotop op de mat.

 

Judo Yushi en de stichting Meerjudo hebben de afgelopen zes jaar bewezen een topevenement te kunnen neerzetten. Dit jaar waren er 109 judoscholen, 25 meer dan vorig jaar. Ook het aantal inschrijvingen was dit jaar enorm groot. Er waren maar liefst 850 aanmeldingen, terwijl er maximaal 700 judoka op de mat kunnen staan. Dit leidde ertoe dat in de leeftijdsklasse tot 12 jaar, de jongste deelnemers afgemeld moesten worden.
Ook dit jaar was de deelname van judoka uit andere landen weer groot met judoka uit België, Duitsland, Engeland, Finland, Ierland, Rusland en Zweden. Op de Dutch Open Espoir na, is het Topjudotoernooi wellicht inmiddels het sterkste open toernooi van Nederland.
In de Topklasse, judoka vanaf 18 jaar en ouder, won Olivier Kieviet van Judo Yushi het toernooi. Als winnaar kreeg hij een judopak uitgereikt. De Topklasse tot 66 kg werd gewonnen door Richard Chirco (judoschool Achterhoek), en de Topklasse tot 81 kg door Lucian van Ingen (Bushido).
Vanwege de wedstrijdkalender bleef de afgelopen jaren de inschrijvingen in de leeftijdsklasse tot 18 jaar iets achter, maar juist deze leeftijdsklasse was dit jaar zeer sterk bezet. In deze leeftijdsklasse won in de klasse tot 60 kg Twan van der Werff van Judo Yushi het toernooi, waarbij hij werd vergezeld van judoka met NK podiumplaatsen. Ziggy van der Brink werd tweede, Matthijs van Harten en Glen Koper gedeelde derde. En dit was niet de enige sterke klasse. Tot 81 kg werd Tim Kuijpers van Judo Yushi tweede; in de finale verloor hij van Frank de Wit, die dit jaar tweede is geworden op het WK tot 18 jaar. Ook Ilse Buren van Judo Yushi, kampioen van Nederland tot 15 jaar, werd op het Topjudotoernooi eerste in de leeftijdsklasse tot 18 jaar in de klasse tot 52 kg.
In de leeftijdsklasse tot 15 jaar werden Raynaldo Kuijpers, Jesse Reede en Britt Koolmoes kampioen.
Tot 12 jaar stond Tommy Agrest op de hoogste podiumplaats. Cihan Catal werd tweede en derde plaatsen waren er voor Mats Koolmoes, Indy Timmers, Emilio Otte en Lorenzo Dekker.
Aan het einde van het toernooi had Judo Yushi met 13 podiumplaatsen overall als judoschool het beste dagresultaat.