Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Toch dames WK 2013

Toch dames WK 2013

geplaatst op 14 januari 2014

De Women’s Squash Association (WSA) heeft zaterdag bekend gemaakt dat het eind vorig jaar geannuleerde WK Squash 2013 voor dames alsnog plaatsvindt. Van maandag 17 t/m zondag 23 maart 2014 is het Maleisische Penang het decor van de wereldtitelstrijd voor vrouwen.

Medio november maakte de internationale bond voor het professionele damessquash nog bekend dat het er niet in geslaagd was om een promotor te vinden voor het WK, dat sinds 1991 jaarlijks wordt georganiseerd. Deze boodschap werd opgepikt door de overheid van Maleisië, die graag iets terug wilde doen voor de in Penang geboren squashsterren Nicol David (WSA-1) en Wee Wern Low (WSA-5).

 
“Wij vonden het erg jammer dat Nicol vorig jaar niet de mogelijkheid kreeg om een nieuwe wereldtitel aan haar erelijst toe te voegen”, liet minister Lim Guang Eng weten op een speciaal belegde persconferentie. “Dat de bekendste sporter van ons land nu de kans krijgt om in haar eigen stad voor de achtste keer wereldkampioen te worden, maakt het nog specialer dat dit toptoernooi in Penang plaatsvindt.”
 
David, die zich in 2005 (Hong Kong), 2006 (Belfast), 2008 (Manchester), 2009 (Amsterdam), 2010 (Sharm El Sheikh), 2011 (Rotterdam) en 2012 (Kaaimaneilanden) liet kronen tot de beste squashster ter wereld, was vanzelfsprekend eveneens in haar nopjes: “Dit is een geweldig moment voor mij en Wee Wern. Er werd al wat langer gespeculeerd dat het WK ooit naar Penang zou komen, maar dat het er nu daadwerkelijk van komt zorgt voor een onbeschrijfelijk gevoel. Ik kijk er nu al naar uit om in mijn geboortestad te spelen.”
 
Naast het WK in Penang, dat officieel als de 2013 editie in de boeken gaat, zal er volgens de WSA later in het jaar nog een wereldkampioenschap plaatsvinden. Meer informatie over dat evenement wordt op een later tijdstip bekend gemaakt.