Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » SV Paxturnsters halen negen medailles binnen

SV Paxturnsters halen negen medailles binnen

geplaatst op 20 januari 2014

Het was een succesvol weekend voor de SV Pax turnsters. Bij het Sport2visuals turntoernooi in Almelo sleepte de middenbouw van de topsport en de turnsters uit de 3e divisie zeven medailles in de wacht. Bij de 2e districtwedstrijd in Amsterdam (2e divisie) haalde Pax goud en zilver en wisten in totaal acht turnsters zich te plaatsen voor de landelijke kwartfinales.

In Almelo pakte Zenna vd Lubbe (pupil 1 N1) na een spannende strijd de gouden plak. Met name dankzij haar mooie vloeroefening, waarvoor ze een punt hoger scoorde dan de rest. Ook was er goud voor Vienne Supriana (jeugd 1 N1) die op brug een mooie zolenhandstand en een goede dubbel salto af liet zien.
Yara Wolsak (pupil 1 N3) wist door netjes te turnen een zilveren plak te bemachtigen. Ook Robine Geerts (pupil 2 N3) won het zilver door een prachtig vloeroefening. Hetzelfde gold voor Bogusia Rossen (jeugd1 N1).
Chun Yan Ringenaldus (pupil 2 N1) turnde voor het eerst een oefening op brug. Zij mocht de 3e plek van het podium beklimmen. Nadine vd Maarl (pupil 2 N3) turnde als een van de weinigen als afsprong een streksalto van brug en nam brons mee naar huis.

In Amsterdam pakte Jessica Florariu (pupil 1 N2) het zilver. Zowel op vloer als op sprong was zij de beste in haar categorie. Felice Mijs, eveneens pupil 1, ging met een medaille naar huis voor een verdienstelijke 4e plek. Evenals Joyce Menick bij de pupillen 2. Jade Xin van Dam (pupil 2 N2) liet een bijna foutloze vloeroefening zien, goed voor een score van 15.200. Zij werd zesde en plaatste zich voor de kwartfinales. Mayke van Vliet wist zich bij de pupillen 1 ook te plaatsen, helaas gold dit niet voor Shanaya van Pluuren. Bij de jeugd turnde Juan Dijkstra een hele mooie vloer, maar een foutje op brug kwam haar duur te staan. Ook zij plaatste zich voor de kwartfinales. Bij de junioren pakte Aimee Goudsmit het goud. Door haar brugoefening met de hoogste score ging zij haar maatje Kirsten Oskamp voorbij, die haar losom handstand net niet haalde. De grootste persoonlijke overwinning voor Aimee was echter een salto achteruit op balk, die zij voor het eerst op een wedstrijd uitvoerde.

De dames uit de eerste divisie komen op 9 februari uit op de landelijke achtste finales in Wieringerwerf. Zestien Paxturnsters uit de eerste en tweede divisie hebben zich door hun prestaties in de districtwedstrijden ook nog geplaatst voor de districtsfinale op 2 februari in Beverwijk.

 

www.hcnieuws.nl