Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Deelnemersveld bekend voor NK Squash

Deelnemersveld bekend voor NK Squash

geplaatst op 30 januari 2014

Laurens Jan Anjema en Natalie Grinham zijn de grote favorieten tijdens het NK Squash 2014, dat van 6 tot en met 9 februari wordt gespeeld in het Amsterdamse Frans Otten Stadion. Dat maakte organisator Squash Bond Nederland (SBN) vandaag bekend.

Anjema (PSA-17) gaat in de hoofdstad op voor zijn negende opeenvolgende titel. De eenendertigjarige Hagenaar werd in 2006 voor het eerst Nederlandse kampioen en verloor sindsdien geen wedstrijd meer in eigen land. Achter de mondiale nummer zeventien is Sebastiaan Weenink (PSA-107) als tweede geplaatst door SBN, voor Piedro Schweertman (3) en Dylan Bennett (4) die in tegenstelling tot vorig jaar weer mee doen aan de nationale titelstrijd. Ook Bart Ravelli (PSA-327), Rene Mijs, Marc ter Sluis (PSA-337) en Rick Penders hebben een beschermde status gekregen.

Bij de dames is de spoeling dunner in de elite categorie. Slechts elf A-speelsters schreven zich in voor het belangrijkste squashevenement van het jaar in ons land. Titelverdedigster Grinham (WSA-10), sinds 2011 drie keer op rij de beste van Nederland, heeft op papier alleen concurrentie te duchten van Milou van der Heijden (WSA-52). Ook de als derde geplaatste Margriet Huisman en als vierde ingeschaalde Tessa ter Sluis zijn kansrijk voor eremetaal. Orla Noom, Milja Dorenbos, Melissa Meulenbelt, Cigany Sillevis en Dagmar Vermeulen ontbreken allen in Amsterdam.

In totaal hebben ruim tweehonderdvijftig squash(st)ers zich ingeschreven voor het Nederlands Kampioenschap dat gespeeld wordt in de categorieën Heren A, Dames A, Heren B, Dames B, Heren C, Dames C, Heren D en Dames D. Dat zijn er een stuk meer dan de 205 spelers die vorig jaar mee deden.