Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Vier Vennepse podiumplaatsen op kampioenschap van Noord-Holland

Vier Vennepse podiumplaatsen op kampioenschap van Noord-Holland

geplaatst op 30 januari 2014

NIEUW-VENNEP - Judo Yushi heeft afgelopen zondag vier podiumplaatsen behaald op het kampioenschap van Noord-Holland tot 21 jaar.

Ilse Buren is 15 jaar en is in januari eerstejaars geworden in de leeftijdsklasse tot 18 jaar. In de voorbereiding op haar eigen traject deed Ilse Buren mee aan het kampioenschap van Noord-Holland tot 21 jaar. In de klasse tot 52 kg eiste ze meteen de titel op. Ze versloeg al haar concurrenten met vol punt en plaatste zich daarmee voor het NK.

Bij de dames eindigde ook Denise Bouchier op het podium. Door schoolstages kon ze het afgelopen jaar weinig trainen, maar de Vennepse werd desondanks derde in de klasse tot 78 kg.

Net zoals Ilse Buren zijn ook Tim Kuijpers en Kevin Snijders nog judoka's in de leeftijdsklasse tot 18 jaar. Ook zij deden mee aan dit kampioenschap in de voorbereiding op hun eigen traject. Zowel Kevin Snijders als Tim Kuijpers behaalden de gedeelde derde plaats. Kevin deed dat in de categorie tot 60 kg en Tim Kuijpers in de categorie tot 81 kg.

Het Nederlands kampioenschap vindt over twee weken plaats in Nijmegen. Behalve Ilse Buren zal ook Biko Vos namens Judo Yushi op het NK verschijnen. Biko verdedigt dan zijn nationale titel in de klasse tot 100 kg.

www.hcnieuws.nl