Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Judo Yushi succesvol op drie fronten

Judo Yushi succesvol op drie fronten

geplaatst op 04 februari 2014

Nieuw-Vennep— Judo Yushi heeft afgelopen weekend goede zaken gedaan op drie fronten. In Vlaardingen plaatsten vijf judoka zich voor de Europacups, In Visé werd Biko Vos vijfde en in de jeugdteamcompetitie boekte het team twee overwinningen.

Het Judotoernooi Groot Vlaardingen is door de Judo Bond Nederland aangemerkt als tweede meetmoment om selectie af te dwingen naar de Europacupwedstrijden tot 18 jaar. Dezelfde vijf judoka die onlangs al bij de beste vijf op de Dutch Open kwamen stonden wederom op het podium. In de klasse tot 60 kg maakten Twan van der Werff en Kevin Snijders een perfecte reeks. In de sterk bezette klasse met meer dan 40 deelnemers wonnen beide judoka van Judo Yushi al hun voorronden, waardoor de finale een Venneps onderonsje werd. In de finale scoorde Twan van der Werff een wazari met een schouderworp en kon het punt vasthouden. Dit leverde hem de eerste plaats op en Kevin Snijders de tweede plaats. In de klasse tot 52 kg bij de dames stond Ilse Buren op het podium. Ilse Buren had geen gemakkelijke loting, maar kon een aantal favorieten verslaan en won onder andere in de tweede ronde van Shannon van de Meeberg, die haar op de Dutch Open nog de weg naar de finale versperde. Na vijf overwinningen moest ze alleen de winst in de finale aan Schneider laten, waardoor Ilse Buren tweede werd.

In de klasse tot 81 kg zijn Tim Kuijpers en zijn rivaal Mauk Moerman de favorieten. Kuijpers won zijn voorronden zonder problemen en stuitte in de halve finale op Moerman, die na een goede start van Tim toch de wedstrijd naar zich toe trok. Tim maakte verder geen fouten en behaald de derde plaats.

In de klasse tot 73 kg werd Tim Boekelaar derde. Boekelaar liet zich in de eerste partij vlak voor tijd verrassen en verloor. Hem restte een lange weg via de herkansingen om alsnog derde te kunnen worden. Tim won in de herkansingen zes partijen en stond om brons tegen Van Oetelaar. Tim scoorde wazari met heupworp en haalde de derde plaats binnen met een yuko door een offerworp.
Alle vijf de judoka hebben van de Judo Bond Nederland direct te horen gekregen dat zij zijn geselecteerd voor de Europacupwedstrijd in Zagreb (Kroatië) op 8 en 9 maart.

Biko Vos moet volgende week in Nijmegen zijn nationale titel verdedigen in de leeftijdsklasse tot 21 jaar. Ter voorbereiding deed hij dit weekend mee aan de Open Belgische kampioenschappen in Visé, dat eigenlijk een seniorentoernooi is. Biko deed het goed en won van de Fransman Terhec en de Duitser Entgens. In de halve finale bleek de latere kampioen Jörgensen uit Denemarken te sterk. De partij om brons kon Biko eveneens niet winnen, maar met een vijfde plaats achter zijn naam heeft Biko een zeer goed toernooi gedraaid.
Ook in de jeugdteamcompetitie van Noord-Holland heeft Judo Yushi goede zaken gedaan. Het team tot 15 jaar won in de Hoofdklasse twee van de drie competitiewedstrijden en heeft nog één overwinning nodig om het zevende kampioenschap op rij binnen te halen.
 
Judo Yushi