Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Meersquashers succesvol op NK

Meersquashers succesvol op NK

geplaatst op 10 februari 2014

De Hoofddorpse squashers hebben afgelopen weekend weer uitstekend gepresteerd op het NK Squash 2014.

Niels van Leeuwen, Gabi Fritsche en Pjotr Zijderveld wonnen in het Amsterdamse Frans Otten Stadion een gouden medaille, terwijl Natalie Grinham en Piedro Schweertman het zilver veroverden. Ook de buiten de gemeente Haarlemmermeer woonachtige ‘MeerSquashers Frank Goossens en Margriet Huisman deden van zich spreken. Goossens won goud, Huisman brons.

De negentienjarige Van Leeuwen was de sterkste in de Heren B. In de eindstrijd versloeg de boomlange squasher de drie jaar jongere Tess Jutte met 9-11, 11-6, 11-9, 11-8. In dezelfde klasse werd de Plate-competitie gewonnen door Hoofddorper Donny van Hal.

De dertienjarige Fritsche, de veertienjarige Goossens en de vijftienjarige Zijderveld lieten zich ook kronen tot de beste van Nederland in hun eigen categorie. Fritsche klopte op de glazen baan in Amsterdam in de Dames C finale Suzanne Peters met 7-11, 14-12, 11-4, 11-2, Goossens was in de Heren C finale met 11-6, 11-8, 11-9 te sterk voor Maurits Roodhuyzen en Zijderveld versloeg Henrico van der Vegt met 11-6, 11-8, 8-11, 11-6 in de eindstrijd van de Heren D.

Bij de Dames A ging de titel verrassend naar Milou van der Heijden. De als tweede geplaatste Brabantse stuntte in de eindstrijd met een 9-11, 11-9, 11-9, 12-10 zege op de zwangere Grinham, nadat ze een dag eerder ook al Huisman had verslagen. Diezelfde Huisman was in de troostfinale te sterk voor Tessa ter Sluis.

Schweertman moest in de NK-finale bij de mannen zijn meerdere erkennen in topfavoriet Laurens Jan Anjema. De Hoofddorper gaf de mondiale nummer zestien uitstekend partij, maar genoeg voor de zege was het niet. Het werd 6-11, 11-9, 8-11, 5-11.

De successen van het genoemde achttal komen niet uit de lucht vallen. Al jarenlang grossieren de leden van ‘MeerSquash in medailles tijdens de diverse nationale kampioenschappen. Daarnaast staan ook de eerste teams van de succesvolle squashclub bovenaan in de Nederlandse squasheredivisie.
 

Bron: www.meersquash.nl