Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Olympisch ontbijt: een groot succes

Olympisch ontbijt: een groot succes

geplaatst op 21 februari 2014

Samen genieten van sport en laten zien wat er allemaal op sportgebied gebeurd in de Haarlemmermeer. Dat was het doel van het op woensdagochtend 19 februari door Topsport Haarlemmermeer georganiseerde Olympisch ontbijt. Diverse partners en potentiële partners schoven aan.

Topsport Haarlemmermeer
Het ontbijt startte met een korte uitleg van Anousjka van Exel (vervangster van Annemarie Kramer). Zij legde uit dat Topsport Haarlemmermeer (TSH) een organisatie is die zich bezighoudt met talentontwikkeling en topsport. De doelgroepen zijn met name de sporters zelf, maar ook trainers en verenigingen. De ondersteuning die TSH aan verenigingen biedt gaat altijd in samenspraak met Sportservice Haarlemmermeer, de uitvoerder van het breedtesportbeleid van de gemeente Haarlemmermeer. Zoals Danielle Klijnsma van Sportservice Haarlemmermeer zei: “topsport kan niet zonder breedtesport en andersom. Als je deze twee takken goed met elkaar verbindt kan iedereen er zijn voordeel mee doen”.

Adam Elzakalai
Na deze uitleg stelde ceremoniemeester Mark van der Jagt een aantal vragen aan de wethouder Sport Adam Elzakalai. Het onderwerp was wat er op sportgebied in de Haarlemmermeer gebeurd . 2014 is namelijk uitgeroepen tot het jaar van de sport in de Haarlemmermeer, daarnaast wordt het Sportcomplex Koning Willem Alexander op 7 maart geopend en is er ook nog de opening van het nieuwe honkbalstadion. Op de vraag hoe het bedrijfsleven de sport kan ondersteunen gaf de wethouder aan dat naast financiële bijdrage voor sporters of projecten ook ideeën op sportgebied erg welkom zijn.

Talentboek
Na het heerlijke ontbijt kwamen ter afsluiten nog twee sporttalenten aan het woord over wat zij allemaal voor hun sport moeten doen en voornamelijk ook wat zij ervoor moeten laten. De mensen in de zaal waren blij verrast met het niveau van de sport in de Haarlemmermeer. Merel Bas van Talenboek gaf als laatste aan dat bedrijven een financiële bijdrage kunnen leveren aan talenten via www.talentboek.nl. Meersportief stond meteen op om de twee aanwezige talenten een financiële bijdrage te leveren!

Al met al een goed begin van de dag.

foto: Haarlemmeer Sport & Life