Topsport Haarlemmermeer » Uitgelicht » Zeven judoka Judo Yushi geplaatst voor NK

Zeven judoka Judo Yushi geplaatst voor NK

geplaatst op 24 februari 2014

Judo Yushi heeft een goede score behaald op het kampioenschap van Noord-Holland tot 15 jaar. Zeven van de elf judoka die namens Judo Yushi deelnamen behaalden een podiumplaats en plaatsten zich voor het NK dat over twee weken in Eindhoven plaatsvindt.

Britt Koolmoes opende de dagscore met het behalen van het kampioenschap. In de klasse tot 40 kg won Britt alle wedstrijden overtuigend. In de finale versloeg Britt Naomi de Graaff met een houdgreep.
Bij de jongens behaalden zes judoka het NK. Loek van der Veld maakte een mooie reeks in de klasse tot 50 kg en won al zijn wedstrijden met vol punt door te scoren met heup- en offerworpen. Hij werd eveneens kampioen. In dezelfde klasse behaalde Bastiaan Glaudemans na vijf partijen de derde plaats. Bastiaan moest in de eindstrijd o.a. zijn meerdere erkennen in Loek.
In de klasse tot 60 kg maakte Tim Fennema zijn debuut voor Judo Yushi. Tim opende sterk en schakelde in de eerste ronde al een titelkandidaat uit. Ook de halve finale won Tim met wazari door heupworp. Alleen de finale kon hij niet winnen waardoor hij tweede van Noord-Holland werd.
Christopher Groot werd tweede in de klasse tot 46 kg. Christopher behaalt daarmee voor het tweede jaar op rij het NK. Christopher won vier partijen en verloor alleen de finale van Owen van Braam. In dezelfde klasse behaalde Tommy Agrest de derde plaats na vijf partijen. Een knappe prestatie omdat hij in januari eerstejaars in deze leeftijdsklasse is geworden en plaatsing als eerstejaars erg moeilijk is. Dezelfde prestatie leverde ook Indy Timmers; hij behaalde in de klasse tot 42 kg, die met 29 deelnemers de sterkst bezette klasse van de dag was, de derde plaats.